Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №299 від 05.07.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Груммінг

Зачіска під наркозом

Зачіска під наркозом

На Рівненщині пішла мода: тварин стрижуть… наголо!

Літо… Спека… Люди напівроздягнені… А собакам і котикам як бути тепер? Виявляється, дуже просто - постригти їх наголо. Тільки, Боже збав, не в домашніх умовах! А як тоді?.. Про це в розмові з груммером (по-народному - “собачим перукарем”) Оленою ПОПОВОЮ. [nokia монитор]

- Зачіски котам, собакам роблю виключно під наркозом, - розповідає симпатична перукарка, яка приїхала на Україну з литовського міста Вісагінас. - Сьогодні клієнти просять не тільки зістригти із тварин ковтуни, але й зовсім їх “побрити”. Чому? Через спеку! Страждають влітку, бідолахи! До слова, нині клієнти частенько замовляють таку зачіску: голова, лапки, хвостик котика чи собаки лишаються з шерстю, а тулуб - оголюється. Такий “прикид” називається “педальва”.

…Пані Олена показала фото кількох своїх чотирилапих клієнтів. Ого! Сьогодні, виявляється, собакам і котам ще й роблять манікюр (педікюр?), фарбують волосся (шерсть), роблять дреди, африканські косички тощо. Правда, то не зовсім і дешеве задоволення - завітати з братом меншим в перукарню (наприклад, стрижка собаки в середньому обходиться клієнту у 150 гривень), але робота того, повірте, варта.

Як це робиться?..

Спочатку песику чи котику дають наркоз, щоб не пручався і не отримав стрес, а потім протягом трьох годин (!) працюють над його зачіскою, використовуючи інструменти, створені спеціально для стрижки тварин.

- Собаку чи кота потрібно стригти як мінімум двічі на рік, - пояснює груммер. - Перш за все - для профілактики утворення ковтунів, дерматологічних хвороб тощо. Деякі собаківники вважають, що часте миття тварини може позбавити улюбленця від багатьох проблем зі здоров’ям. Не правда! Часте миття - шкодить тварині. Найкраще її купати один раз на місяць. Або, як один із варіантів профілактики багатьох хвороб - стрижка.

- Я більше десяти років прожила в Латвії, - продовжує спеціаліст. Там практично кожен собаківник водить свого улюбленця в перукарню. В Європі собачі перукарні ростуть, як гриби після дощу. В нас “собачий гламур” тільки проростає. Зазначу, що в Україні небагато перукарень для собак. В Києві лише чотири. Переважно стрижуть на дому. А це доволі небезпечно. В Луцьку я вже відкрила салон-перукарню для тварин. Оскільки до мене часто телефонують з Рівненщини, маю намір найближчим часом поїхати у вашу область, вести переговори з ветеринарами про відкриття перукарні для тварин і у вас. Додам, якщо взимку тварині можна обійтися без стрижки, то влітку густошерстій тварині ой як важко!

ФОТО

Груммер Олена Попова любить свою професію

Аби приховати наготу, собачкам одягають лляні сорочечки

А животик то - голенький!

05.07.2007



Рівне-Ракурс №10 від 05.07.2007p. 
На головну сторінку