Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №299 від 05.07.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Діти квітів

За словами хіпі Фещука, Будда, коли споглядав на троянди, перетворився на квітку

Здолбунівський хіпі медитує на троянди

15-ту річницю масштабного сейшену біля водоспаду Шипіт неформали відзначатимуть у липні

Сьогодні усі хіпі-панки та інші представники молодіжних субкультур готуються їхати на Закарпаття до водоспаду Шипіт, де зустрінуть за всіма обрядами свято Купайла та відзначать 15-ту річницю щорічної масштабної зустрічі на схилах зелених гір. Готується до важливої події і відомий здолбунівський хіпі та художник Олександр ФЕЩУК зі своєю подругою та рівненською журналісткою Оксаною, до яких завітала кореспондент “РР”. [samsung ноутбуки]

- На Шипоті “найспекотнішим” періодом у плані масовки передбачаються дні з 4 по 12 липня. З 13 по 16 липня чимало неформалів перебуватимуть у Дубно на рок-фестивалі “Тарас Бульба”, а потім знову повернуться до гір, - розповідає хіпі, запрошуючи у свій трояндовий сад. - Особливістю цьогорічної шипотської тусовки є те, що відзначатимемо 15-ту річницю. Як? Не знаю. Напевне, Шипіт - єдине місце відпочинку молоді, де розважальна програма складається спонтанно. Єдине можу точно сказати, що цьогоріч з’їдеться чимало гостей не тільки з Польщі та Голландії, але й Росії.

- Чула, що ви збагачуєтеся космічною енергією, медитуючи на троянди...

- Так. До речі, троянда - єдина рослина, якою опікуються дві планети - Венера та Місяць. Ось поряд росте гладіолус, він перебуває під впливом тільки однієї планети - Юпітера, як й інші квіти. Щовечора з Оксаною заварюємо чай із пелюстків троянд і сідаємо поміж троянд. П’ємо цілющий напій та розмовляємо з квітами. Пам’ятаєте давню легенду: Будда довго медитував на троянду, доки сам не став квіткою... Переконався, що ця квітка, як ніяка інша, дає велику порцію енергії людині, яка знаходить з нею спільну мову.

Сьогодні у здолбунівського хіпі в дворі ростуть троянди сортів “Світанкова квітка”, “Французька троянда” тощо. А перлиною розарію є троянда, яка зазвичай росте на берегах Каспійського моря. Її для Олександра привезли друзі із Європи.

Між іншим, кілька років тому у Олександра пропало 12 сортів троянд. Це трапилося у той рік, коли на нашому небосхилі пролітала велика комета, яку було видно протягом календарного місяця. Фещук каже, що хотів її змалювати, але вона відібрала всі сили художника, а потім і його дітей - ніжних троянд...

05.07.2007Сторінку підготувала Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 05.07.2007p. 
На головну сторінку