Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №299 від 05.07.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Регбі

Бронзові нагороди - як місток у світле майбутнє?

Бронзові нагороди - як місток у світле майбутнє?

Третє підсумкове місце у чемпіонаті України з регбі серед п’ятнадцяти команд першої ліги посіли спортсмени РК “Рівне”. [автомобильный]

Сезон, що завершився, виявився дещо неповноцінним, адже у зв’язку із змінами регламенту та форми проведення наступного регбійного чемпіонату, нинішню першість дещо скоротили.

На першому етапі усі команди першої ліги були розбиті на три зони (за територіальним принципом), де зіграли по два матчі з кожним із суперників. Переможці цих підгруп у фінальній частині розігрували комплект медалей, невдахи ж сперечалися за місця від четвертого та нижче.

Регбійний клуб “Рівне” під керівництвом Ігора Родзяка без проблем подолав першу стадію чемпіонату. Рівняни по грі виявилися на голову вищими від суперників - столичних “Орків”, “Гладіаторів” із Кременця та спортивного клубу “Тернопіль”.

Суперники у фінальній частині першості виявилися набагато сильнішими. У гостях РК “Рівне” програв ще одній команді із Києва - “Політехніку-2” - 10:39, а згодом вдома наші регбісти поступилися представникам Придністров’я - клубу “Олімп” із Тирасполя - 12:87.

У двобої за золоті нагороди першої ліги кияни обіграли “олімпійців”.

То ж у підсумку, першу позицію у турнірній таблиці першої ліги посів “Політехнік-2”, другий РК “Олімп”, регбійний клуб “Рівне”, хоч і програв обидва матчі фінальної частини чемпіонату, зберіг за собою почесне третє місце.

За словами головного тренера команди Ігора Родзяка, грою своїх підопічних упродовж сезону він задоволений.

- Головним завданням на чемпіонат було увійти до трійки призерів, - розповідає Ігор Борисович, - із цим ми впоралися гідно, перемігши усіх суперників у першому раунді чемпіонату. Звісно, очікували, що суперники у боротьбі за золото будуть сильнішими від тих же “орків” чи “гладіаторів”. У підсумку, ми програли обидва фінальні матчі “Політехніку” та “Олімпу”. Проте, бронзові медалі - це також нагороди. РК “Рівне” - молода, перспективна, а головне - амбіційна команда. Поступово рівень гри наших регбістів зростатиме, тож чекатимемо нових перемог.

Наразі спортсмени відновлюються і готуються до нового сезону, який проходитиме вже за системою “осінь - весна”. По-новому формуватиметься і склад учасників кожної з ліг чемпіонату країни. Зокрема, підгрупи, де учасники розігруватимуть путівки до фіналу, комплектуватимуться не за територіальним, а за спортивним принципом. Закономірно, що РК “Рівне” потребуватиме фінансової підтримки.

Усі подробиці реформування першості будуть відомі після засідання тренерської ради та президії регбійної федерації України, що відбудеться найближчим часом.

Завершився чемпіонат України і з “Регбі-7”. У цьому турнірі молодіжна команда Рівного також виборола підсумкове третє місце. Дорослі регбісти задовольнилися лише восьмим підсумковим місцем.

P.S. Про те, у якій саме лізі розпочне новий сезон РК “Рівне”, читайте у наступних номерах “РР”.

05.07.2007Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 05.07.2007p. 
На головну сторінку