Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1136 від 18.09.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

У всіх районах Рівненщини запрацювали Центри психосоціальної підтримки

У всіх районах Рівненщини запрацювали Центри психосоціальної підтримки

На Рівненщині створили мережу з Центрів психосоціальної підтримки. Вони запрацювали в усіх чотирьох районах області. Перші два центри з’явилися у Сарнах і Володимирці, а нині відкрилися в Дубно та Здолбунові.

Тут безкоштовно надаватимуть допомогу ветеранам, членам їхніх сімей, родинам загиблих і полонених, пораненим. Також матимуть можливість отримати послуги переселенці та цивільні громадяни із травматичним досвідом, а також працівники силових структур, поліції, ДСНС – ті, хто має велике психологічне навантаження.

У таких центрах працюватимуть мультидисциплінарні команди, у складі яких будуть психіатри та психологи. Надавати послуги будуть стаціонарно та мобільно – для людей у віддалених населених пунктах.

«На Рівненщині вже є навчені фахівці та спеціальні центри, які готові допомогти кожному, хто постраждав від війни. Відкриття центрів психосоціальної підтримки – приклад ефективної співпраці Уряду, місцевої влади та міжнародних партнерів. Така синергія значно пришвидшує вчасне надання необхідних послуг. Тим паче, що попит на них лише зростає. Для тих, хто знаходиться у відділених районах, працюватимуть мобільні команди. Кожен центр отримав для цього авто від партнерів», – сказав перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Він додав, що проєкт співзвучний з Всеукраїнською програмою ментального здоров’я «Ти як?», ініційованою Оленою Зеленською. Головна мета цих ініціатив – допомогти українцям подолати наслідки війни, покращити психоемоційний стан різного ступеня важкості та підтримати тих, хто цього потребує.

Проєкт «Психосоціальна підтримка в Україні» PRO_MentalHealth реалізується за підтримки Фонду міжнародної солідарності (Республіка Польща) у партнерстві з BGK (Банк крайового господарства), Європейською Комісією та програмою «Підтримка демократії» Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

18.09.2023



Рівне-Ракурс №10 від 18.09.2023p. 
На головну сторінку