Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №300 від 12.07.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#N-km

А сільрада проти!

Мешканці чотирьох північних сіл, які належать до Великоозерянської сільської ради, у розпачі від своїх же безглуздих дій: поблизу їхніх сіл майже винищено багатолітній ліс. Утім, селяни кажуть, що їхня вина є мінімальною порівняно з масштабним браконьєрським вирубуванням зеленого годувальника за роки незалежності. Людям хтось підказав ідею, аби вони звернулися до Мінприроди з проханням надати залишкам прадавнього лісу статус заповідника. Громада так і вчинила. Однак сільрада проти і мотивує тим, що тоді тамтешні поліщуки не зможуть офіційно користуватися природними дарами: ягодами-грибами, хмизом та випасом. А як тоді дожити до пенсії, коли роботи нема, відповідно, нема й грошей на існування. Бо в тамтешніх селах пенсіонери - найбагатші.

Як вода в пісок...

Відразу за містом Дубном шосейні дороги, наче перенесені з XIX століття. Майже двокілометрову ділянку поблизу цукрозаводу розбито вщент. Райавтодор співає одне й те ж: відсутнє фінансування. Цукровики періодично самі латають ямища, адже не танками буряки та цукор возять. Але податківці все рівно щороку стягують із заводу немалі кошти на ремонт та утримання шляхів - понад 100 тисяч гривень.

Осницьке чудовисько

Десь із весни навколо Осницького водосховища, що в Рокитнівському районі, снуються страхітливі чутки про те, що в озері живе здоровенне чудовисько. Дехто каже, що бачив, як воно здіймало фонтан води, дехто буцімто бачив, як воно поночі вибиралося на берег. Проте більшість вважає, що це величезна рибина, а радше стокілограмовий сомище розкошує у водоймі. Адже водосховища років зо п’ять ніхто не спускав. Коли це рибина, то що вона робила на березі, запитує чимало людей? А тому купаються в озері лише відчайдушні сміливці або випадкові туристи.

Ольга ЯРОШ

12.07.2007



Рівне-Ракурс №10 від 12.07.2007p. 
На головну сторінку