Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1138 від 28.09.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

У трьох громадах Рівненщини запровадили послугу «асистента сім’ї»

У трьох громадах Рівненщини запровадили послугу «асистента сім’ї»

Фахівці соціального супроводу сімей з’явилися у Рівненській, Дубенській та Острозькій громадах. Вони стали учасниками пілотного проєкту Мінсоцполітики із впровадження Державного стандарту соціальної послуги супроводу родин, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Серед ключових новацій послуги – впровадження «асистента сім’ї», який має відвідувати сім’ю та розвивати батьківські здатності до догляду та виховання дітей. Також запроваджені інструменти оцінювання індивідуальних потреб сім’ї, визначені критерії якості соціального супроводу.

Як повідомили у Рівненському обласному центрі соціальних служб, наразі вже 12 кризових сімей Рівненщини отримали послугу соціального супроводу. Це родини з дітьми, в яких батьки неналежно виконують свої обов’язки, або в яких є ризик соціального сирітства.

Загалом в апробації беруть участь 224 фахівці України, які надають послугу відповідно до нових підходів.

«Хочу подякувати тим соціальним працівникам, які не бояться йти в експеримент, які мають сміливість не боятися змін, навчатися новому і трансформувати себе у професії. Це ті якості, які мають бути визначальними у новій соціальній політиці, яку ми будуємо», – зазначила міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович під час отримання сертифікатів такими фахівцями.

Проєкт Державного стандарту соціальної послуги соціального супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, розроблено Мінсоцполітики у співпраці з проєктом «Супровід урядових реформ в Україні», що виконується Alinea International Ltd. за підтримки Уряду Канади.

28.09.2023



Рівне-Ракурс №10 від 28.09.2023p. 
На головну сторінку