Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №300 від 12.07.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Прекрасне і корисне

П’ять майстринь - п’ять ідей

Гобелени - мистецтво затишне

Відбувся випуск молодих спеціалістів факультету художньо-педагогічного та декоративно-прикладного мистецтва Інституту мистецтв РДГУ. Виставка, на якій представлені дипломні роботи п’яти випускниць напрямку “Художній текстиль” (керівник Іванна Токар), функціонує в одній з аудиторій на вул. М.Хвильового, 7. [двигатель]

Ткані гобелени різняться між собою за сюжетами і кольоровою гамою, ідеями, що надихнули їх авторок на створення цих “теплих” символів хатнього затишку, та є у них одна спільна риса - нездоланна “українськість”, що проростає крізь сюжетну канву картини.

Анжела Гринбока виткала свій гобелен на основі сповненого музики вірша Ліни Костенко “Пелюстки старовинного романсу”. “Синьоока Волинь” Оксани Мельник спровокована негараздами в екології наших річок і озер. Марина Нікітюк створила покривало “Сонце для моєї мами”, в який вклала дочірню любов, ніжність і прагнення захистити матусю від негараздів життя.

Ольга Купчинська у своєму символічному полотні “Зірка Сходу” надала перевагу “небесній” його частині, тій, де засяяла Різдвяна зоря над пустелею, хоча під час роботи над гобеленом використовувала цілком земні фотографії реальної місцини. І навіть у “Подиху минулого” Анни Дем’янюк, навіяному символікою стародавніх єгипетських лляних тканин, у ритмах орнаменту проглядають обриси Карпатських гір.

12.07.2007Валентина ЗАХАРОВА



Рівне-Ракурс №10 від 12.07.2007p. 
На головну сторінку