Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1144 від 10.11.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Учасники бойових дій з Рівненщини можуть отримати нові професії

Коваль, машиніст, муляр, водій, оператор комп’ютерної верстки, рихтувальник кузовів, слюсар, токар, бляхар – такі спеціальності можуть отримати учасники бойових дій безкоштовно в Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Про це йшлося під час наради в ме­жах проєкту «Адмінсервіс «Ветеран», який створений задля підвищення ефективності адміністрування ветеранських потреб, упорядкування процесу отримання ветераном послуг, які надаються на державному та місцевому рівнях.

Як повідомили у Рівненському центрі ПТО ДСЗ, учасники бойових дій можуть отримати освітні послуги за 58 професіями та 140 програмами підвищення кваліфікації. До послуг слухачів – 5 навчальних відділень – у Рівному, Олександрії (Рівненський район), Млинові, Костополі, Гощі і Сарнах.

«У Рівненському та Гощанському ЦНАПі вже працюють «єдині вікна» для ветеранів війни, а незабаром такий адмінсервіс запрацює в Здолбунові,- нагадала заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило. – До його роботи залучаються працівники, які пройшли навчання та обізнані у гарантіях, правах та можливостях для ветеранів. При зверненні до «єдиного вікна» ветерани та члени їхніх родин можуть отримати вичерпну консультацію, подати заяву для отримання певних документів».

Професійне навчання у закладі освіти здійснюється за очною, дистанційною, дуальною формами або шляхом їх поєднання. Строк навчання – до 6 місяців.

За результатами професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації за робітничими професіями здобувачі освіти отримують свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації.

10.11.2023



Рівне-Ракурс №10 від 10.11.2023p. 
На головну сторінку