Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1144 від 10.11.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

В області продовжують будувати якісну модель госпітального округу

В області продовжують будувати якісну модель госпітального округу

Збільшення кількості операційних втручань та пологів, натомість зменшення смертності серед населення. Таку статистику роботи лікарень Рівного оприлюднили під час наради з керівниками медзакладів Рівненської тергромади. Головував перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

«Ми продовжуємо будувати якісну модель госпітального округу Рівненщини за вимогами МОЗ та НСЗУ. Вже незабаром буде доставлено до регіону додаткове медобладнання. Натомість продовжуємо реорганізацію комунальної власності. Завдяки співпраці з міжнародними донорами втілюємо проєкти, які покращують матеріально-технічну базу та встановлюємо обладнання додаткового живлення», – сказав Сергій Подолін.

Нагадаємо, такі наради з питань діяльності лікувальних закладів проводяться Департаментом цивільного захисту та охорони здоров’я населення ОДА по кожному району. Нині черга Рівненської громади, де зосереджена найбільша кількість медзакладів.

Виконувачка обов’язків начальника управління охорони здоров’я виконавчого комітету Рівненської міської ради Лариса Обуховська зазначила, що за час війни відтоку фахівців-медиків у громаді не відбулося. Окрім того, задля отримання додаткових пакетів НСЗУ лікарі проходять додаткове навчання та підвищують кваліфікацію.

Під час наради окремо проговорили питання, які стосуються безкоштовного протезування, виплати заробітної плати, ВЛК, кондиціонування в палатах та операційних. Підняли також тему забезпечення сховищами та генераторами.

Директор Департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської ОДА Олег Вівсянник додав, що в НСЗУ вже затверджені вимоги щодо контрактування пакетів медичних гарантій на наступний рік. Окрім того, посилюється робота з приватним ліцензованим сектором.

10.11.2023



Рівне-Ракурс №10 від 10.11.2023p. 
На головну сторінку