Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1145 від 16.11.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

В області поменшало отримувачів субсидії, натомість зросла кількість пільговиків

47,7 тисяч жителів Рівненської області є отримувачами житлової субсидії. При цьому кількість таких осіб зменшилась на майже 13 тисяч порівняно з минулим роком.

Про це під час брифінгу в Рівненській ОДА повідомила начальниця відділу надання житлових субсидій управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг ГУ Пенсійного фонду України у Рівненській області Наталія Лещенко.

Модератор – директор Департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій Рівненської ОДА Олександр Поліщук.

«Цьогоріч дещо зменшилась кількість отримувачів житлової субсидії. Скорочення відбулось з кількох причин. Це і збільшення пенсії, і звернення громадян, які виїжджають за кордон, і наявність заборгованості понад 3 місяці з оплати житлово-комунальних послуг. Також субсидія припиняється в разі відсутності нарахування заробітної плати та сплати ЄСВ», – пояснила Наталія Лещенко.

Водночас відбувся перехід із житлової субсидії на пільгу. Станом на жовтень цього року кількість пільговиків склала 45,2 тисяч осіб, проти 31,3 тисячі за жовтень 2022 року.

«Крім цього, є домогосподарства, які використовують тверде пічне паливо – дрова. Право на отримання субсидії на закупівлю такого виду палива можуть отримати ті користувачі, які не мають інших альтернативних видів опалення», – зазначила спікерка.

Така допомога надається тільки раз на рік, а під час нарахування субсидії враховується розмір доходів членів сім’ї за минулий рік.

Нагадаємо, нещодавно Кабмін запустив експериментальний проєкт щодо додаткового забезпечення населення дровами. Ініціатива передбачає збільшення максимальної субсидії на закупівлю твердого палива до 16,2 тис. грн. на рік для однієї родини.

16.11.2023



Рівне-Ракурс №10 від 16.11.2023p. 
На головну сторінку