Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1146 від 24.11.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Незаконно переправляли військовозобов’язаних через кордон

Незаконно переправляли військовозобов’язаних через кордон

Слідчі ВП № 6 (м. Здолбунів) Рівненського РУП у співпраці з співробітниками СБУ регіону, за процесуального керівництва Здолбунівської окружної прокуратури викрили 25-річного рівнянина та 27-річного жителя Рівненського району на організації незаконного переправлення чоловіків призовного віку до Молдови.

Чергову схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку за кордон правоохоронці припинили дев’ятого листопада.

Встановлено, що фігуранти пропонували чоловікам покинути межі України за 170 тисяч гривень. Через месенджер вони підшукали чергових клієнтів, яким детально роз’яснили план дій та маршрут руху в обхід офіційних пунктів пропуску, а також забезпечили транспортування.

Саме на пів шляху до кордону з Молдовою 27-річного «переправника» разом з клієнтом затримали правоохоронці у селі Карабанове Роздільнянського району Одеської області. Поліцейські вилучили грошові кошти, мобільні телефони, документи та інші докази, які мають значення у справі.

27-річного зловмисника затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. За фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон, вчиненого з корисливих мотивів, слідчі повідомили йому про підозру за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Крім того, правоохоронці провели санкціонований обшук і за місцем проживання 25-річного спільника: йому повідомили про підозру за аналогічною статтею. А 15 листопада суд обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Слідчі дії тривають. Поліцейські встановлюють інших фігурантів.

Санкція статті передбачає покарання у виді від семи до дев’яти років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

24.11.2023



Рівне-Ракурс №10 від 24.11.2023p. 
На головну сторінку