Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1147 від 01.12.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Досвід «зелених» кімнат планують поширювати на усі громади Рівненщини

Досвід «зелених» кімнат планують поширювати на усі громади Рівненщини

В області працюють три «зелені кімнати» – у Сарнах, Острозі та Рівному. Разом з тим, такі приміщення необхідно створювати й в інших громадах Рівненщини.

На цьому наголосила заступниця голови ОДА Людмила Шатковська під час наради в обласній прокуратурі щодо протидії правопорушенням, вчиненим стосовно дітей.

«Три «зелені кімнати» на всю область – цього замало. Досвід функціонування таких локацій доводить їх ефективність. Адже вони направлені на дотримання прав дітей. Також, завдяки створенню психологічно комфортної атмосфери, запобігають повторній травматизації психіки. Питання облаштування таких кімнат у решті громад плануємо розглянути на найближчому засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Рівненській ОДА», – повідомила Людмила Шатковська.

Нагадаємо, так звана «зелена кімната» для дітей – це два суміжних приміщення. В одному з них розташований ігровий зал, де з дитиною працюватиме психолог чи медик, інше – це кімната для спостереження, де перебуватимуть слідчий та інші працівники поліції. Кімнати розділені дзеркальним склом, за яким дитина не бачить правоохоронців.

Також під час наради йшлося про заходи, які проводять органи влади, правоохоронці, з метою зменшення кримінальних правопорушень стосовно дітей. Наголошено на активізації освітніх та інформаційних заходів, роботі із батьками, а також на міжвідомчій взаємодії.

01.12.2023



Рівне-Ракурс №10 від 01.12.2023p. 
На головну сторінку