Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №301 від 19.07.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#N-km

Рівненський міськвиконком

і НУВГП підписали угоду про співпрацю

Цього тижня підписано угоду про співпрацю між Рівненським міськвиконкомом і ректоратом Національного університету водного господарства та природокористування. [комната]

Вона передбачає залучення студентів вузу до розробок проектів, пов‘язаних із житлово-комунальною галуззю міста, його розбудовою. За словами першого заступника міського голови Рівного Олексія Хмилецького, особливої допомоги від “водника” місто потребує в розв‘язанні проблем з очищенням русла річки Устя. Тут потрібні нестандартні підходи та пропозиції. Як каже ректор Національного університету водного господарства та природокористування Василь Гурін, угода дозволить розвинути здібності студентів та поліпшити їх матеріальне становище, бо, як зазначалося на церемонії підписання, міська влада оплачуватиме розробки студентів, що будуть схвалені до реалізації.

Закинутих тваринницьких ферм не буде!

Схоже на те, що найближчим часом аграрії та владні структури матимуть інформацію про те, скільки й де та в якому стані знаходиться тваринницьких ферм і комплексів, що колись належали колгоспам.

Принаймні, таку ідею висуває голова Асоціації фермерів області Дмитро Українець. Як він каже, отримана інформація знадобиться фермерам та власникам паїв, на землях яких знаходяться такі приміщення. Перші, як переконує Дмитро Українець, зможуть відбудувати закинуті ферми чи використовувати їх як склади. Другі – мати дивіденди від використання землі. В області, за інформацією Дмитра Українця, вже є позитивні приклади експлуатації закинутих ферм.

Газовий ключ – універсальна зброя злодіїв

Кажуть, що нема такого замка, який був би не під силу злодієві-професіоналу. Але ось останнім часом квартири стали грабувати злодії-початківці, використовуючи при цьому новітні технології.

Найпоширеніша з них – викручування серцевини замка газовим ключем. За інформацією заступника начальника відділу карного розшуку міської міліції Тараса Сабанюка, ця операція займає не багато часу. І, як він каже, навіть броньовані двері тут не допоможуть. Вихід, як радить правоохоронець, можна знайти придбавши надійний замок. Щодо марки, то конкретних рекомендацій нема. Слід лише купувати такі речі в спеціалізованих торгових точках. У жодному разі – не у випадкових людей. Стосовно виду замка, то, на думку Тараса Сабанюка, найнадійнішими з них є ті, ключі до яких в народі називають “метеликами” — серцевина в них не виступає за корпус і викрутити її практично неможливо.

Українська класика

у бібліотеках відсутня

Централізована бібліотечна система міста проводить щорічний моніторинг незадоволеного читацького попиту.

За підсумками останнього дослідження, як повідомили в управлінні культури та туризму Рівненського міськвиконкому, у першій десятці відмовлень читачам – твори “Марія” У.Самчука, “Триголови” І.Багряного, “Жовтий Князь” В.Барки, “Бояриня” Л.Українки, “Чорна рада” П.Куліша. Причина відмовлень, як каже начальник управління Андрій Ткачук, – відсутність цих книг у фондах бібліотек.

19.07.2007



Рівне-Ракурс №10 від 19.07.2007p. 
На головну сторінку