Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №301 від 19.07.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#День міста

Громада Костополя підтримує міську владу

Громада Костополя підтримує міську владу

Костополю вже понад 230 років. Це місто за останні роки досягло вагомих здобутків у своєму розвитку. Проїжджаючи його вулицями, важко не помітити, скільки з’являється новобудов. Милує око високий рівень чистоти міста. Громада пліч-о-пліч з міською владою намагається вивести Костопіль на абсолютно новий рівень, надати місту європейських рис. [косметология]

Цього року костопільчани знову святкували День міста

12 липня. Розповідає Віра ЯКИМЕЦЬ, секретар міської Ради: “Згідно з історичними даними, Магдебурзьке право місто отримало у листопаді. Але вже третій рік за рішенням депутатів та за пропозицією громадських структур святкування Дня міста відбувається саме на Петра і Павла. Одне з найбільших релігійних свят в Україні позначене реконструкцією найвеличнішого храму - собору Святих Петра і Павла в центрі міста, яка наближається до заверршення. Вже закінчуються фасадні роботи, тоді як оздоблення всередині триватиме довший період”.

Цього ж дня вийшов перший номер міської газети. За словами пані Віри, це буде абсолютно не заполітизоване та прозоре видання, за допомогою якого громада матиме можливість спілкуватися і співпрацювати з місцевою владою.

Погодьтеся, що День міста – чудова нагода оцінити та підсумувати результати своєї роботи як владних, так і громадських структур. Костопіль вражає своїми темпами розвитку. Саме на цю тему вирішила поспілкуватися з мером Костополя Євгенієм ДЕНИСЮКОМ. Він наводить вагомі факти: на сьогодні в центрі зайнятості міста зареєстровано тільки 470 осіб – це на 30 тисяч населення.

Розмовляли і про економі-

ку. Громада у червні схвалила план розвитку міста на найближчі 5-10 років, розроблений Волинським ресурсним центром. Мер висловлює вдячність за розуміння своїм землякам: адже 70 відсотків респондентів моніторингу, який проводив ресурсний центр, виявили довіру до мера та його діяльності. Вже до кінця осені планується завершити 70-квартирний “довгобуд” по вулиці Крип’якевича, а до 2008 року – 120-квартирний будинок по вулиці Проектовій.

Напередодні проходив семінар міських голів по лінії Асоціації міст України, де Костопіль запозичував досвід розбудови міста європейського типу. Існують, звичайно, і проблеми. Як без них...

- Перш за все, - зазначив Євгеній Денисюк, - сподіваємося якнайшвидше вирішити питання закінчення реконструкції водоочисних споруд. Сюди ж додалася проблема від’єднання тепломережі та побудови чотирьох нових котелень по вулиці Степанській та прилеглих вулицях. Для цього потрібно два мільйони гривень. Першим зрушенням у цій справі стало виділення державою 500 тисяч гривень. Впевнений, що плідна праця владних структур та внесок підприємств у розвиток міста дадуть змогу вирішити ці проблеми найближчим часом.

Святковий настрій костопільчан передався і природі. Ще зранку дощ поливав як із відра, а у післяобідню пору стало тихо та затишно, завдяки чому вдалося провести всі заплановані заходи. Як зазвичай, це були урочисті концерти на площі міста та в Будинку культури, спортивні змагання на стадіоні.

Мешканці райцентру відзначили День міста з особливою увагою. Тож бажаємо Костополю, його жителям та місцевій владі ще багато-багато років процвітання та плідної праці на благо України.

19.07.2007Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 19.07.2007p. 
На головну сторінку