Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1153 від 19.01.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Незабаром в області запрацюють центри раннього втручання

Незабаром в області запрацюють центри раннього втручання

На Рівненщині створять центри раннього втручання. Там надаватимуть допомогу сім’ям з дітьми раннього віку, від народження і до 3-х років, у яких є порушення розвитку. Підтримка буде спрямована на покращення розвитку дитини та підвищення якості життя родини. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

«Перші роки життя дитини є визначальними для її подальшого росту та впливають на її майбутнє. При цьому кожна дитина пізнає світ у своєму темпі і потребує різного обсягу зусиль з боку дорослих, особливо, якщо мова йде про дітей із порушеннями розвитку. Саме на цьому етапі важливо інвестувати у раннє виявлення та раннє втручання малюків, адже це допомагає уникнути більш серйозних проблем у майбутньому», – сказав Сергій Подолін.

Також він додав, що вже цьогоріч, розпорядженням голови Рівненської ОВА затверджений обласний трирічний план заходів щодо розвитку системи раннього втручання в регіоні.

Так, будуть створені профільні центри, служби, відділення, а також мульти­дисциплінар­ні команди. Окрім того, підвищуватимуть кваліфікацію фахівцям, які працюватимуть з дітьми.

«Раннє втручання дає можливість своєчасно почати інтенсивну допомогу, коли розвиток дитини особливо піддається впливу. Головна ідея – якомога більш раннє обстеження дитини командою спеціалістів різного профілю: лікарем, реабілітологом, дитячим психологом, педагогом-дефектологом, логопедом, іншими спеціалістами за потребою і відповідна робота щодо ранньої реабілітації дитини», – розповів перший заступник голови Рівненської ОДА.

Нагадаємо, раннє втручання включає:

– супровід сімей, які виховують малюків із порушенням розвитку;

– підтримку родини в подоланні кризи;

– допомогу родині у розвитку життєвонеобхідних умінь та навичок у дитини;

– сприяння покращенню взаємодії малюка із членами родини та соціуму.

19.01.2024



Рівне-Ракурс №10 від 19.01.2024p. 
На головну сторінку