Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №302 від 25.07.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Друга ліга стартувала!

У новий сезон - із новими сподіваннями

У новий сезон - із новими сподіваннями

Рівненський “Верес” вчорашнім поєдинком у Дублянах проти команди “Карпати-2” розпочав новий сезон у групі “А” другої ліги. А вже у неділю наші футболісти проведуть першу домашню гру проти південноукраїнської “Енергії”. Яким стане майбутній рік для флагмана футбольної Рівненщини? Про останні новини з табору клубу напередодні старту у чемпіонаті кореспонденту “РР” розповідав тренер “Вересу” Іван КОВАНДА:

[квартира]

- Пане Іване, незабаром стартуєте матчами проти “Карпат-2” та “Енергії” у чемпіонаті України. А як же національний Кубок?

- На жаль, у Кубку України цього року “Верес” не зіграє, тож команд вищої ліги у Рівному точно не побачимо. Насамперед, причина цьому - короткий термін передсезонної підготовки футболістів. Ми провели лише один спаринг-матч - проти луцької “Волині”. Програли - 1:6. Зараз наші підопічні ще не готові грати на своєму звичному рівні. Після наради із керівництвом ми вирішили відмовитися від тактики гри на два фронти і зосередитися на змаганнях чемпіонату.

- Чи є якісь кадрові зміни у команді?

- Зараз у таборі “Вересу” відсутній лише Юрій Скороход, який перебуває на оглядинах в іншому клубі. Крім того, склад поповнився кількома талановитими й амбітними футболістами - вихованцями “Вересу-2”. Усі інші - це перевірені бійці, які захищали кольори команди і в минулому сезоні.

- Як складається футбольна доля Скорохода?

- Юрій перебував на оглядинах у клубі вищої ліги “Кривбас” (Кривий Ріг), забивав у товариських поєдинках. Зараз же він знаходиться у таборі львівських “Карпат”. Він дуже здібний футболіст, сподіваюся, все складеться якнайкраще. Проте “Карпати” - клуб вищого дивізіону із серйозними завданнями, великою конкуренцією за місце в основному складі, отож, Юрі ще є над чим працювати, рухатися назустріч досконалості. Як би там не було, ми завжди раді прийняти його назад у “Верес”, його голи були б доречними і в майбутньому сезоні.

- Пане Іване, ви тренуєте команду вже тривалий термін. Які, на вашу думку, шанси “Вересу” в досягненні позитивних результатів?

- Шанси є завжди. Скажу так: “Верес” має кількох досвідчених гравців, які пройшли не одну футбольну баталію, та молодих, перспективних виконавців, котрі прагнуть перемагати. Нашими футболістами часто цікавляться селекціонери більш іменитих команд, а це означає, що молодь має перспективу. Рівненщина багата на футбольні таланти. Отже, і клуб має певні перспективи. Більш досвідчені гравці повинні “підтягувати” молодших до свого рівня. Якщо проходити другу лігу, то тільки з цими амбіційними, юними та спраглими до гри футболістами. Основну ставку робитимемо саме на таких гравців.

- Чи можливо, що через короткий термін підготовки до сезону, повториться минулорічний провал?

- Звісно, попервах буде дуже важко. Тим більше, що другу лігу в новому ігровому році розширили, додалися нові команди, про силу яких можемо лише здогадуватися, гратимемо більше матчів - кожен із цих факторів може зіграти проти “Вересу”. Але ми будемо боротися, намагатимемося докласти максимум зусиль аби очкових проблем у нас не виникало, аби результатами наших виступів були задоволені і вболівальники, і керівництво.

- У другому турі 29 липня “Верес” гратиме проти “Енергії”. Цей клуб досить потужний. Минулої осені на “Авангарді” рівняни прогоріли - 1:5, як буде цього разу?

- Намагатимемося виправляти помилки. “Енергія” - хороша команда із чудовою інфраструктурою. А 1:5 - це жахливий результат. Можливо, той програш і зламав команду психологічно. Проте, вже за мого перебування на тренерському містку “Вересу”, навесні в Южноукраїнську ми продемонстрували результативний видовищний футбол. По ходу гри було 1:1 і 2:2, гадаю, якби Фортуна була більш прихильною до нас, рахунок був би кращим, ніж 2:4. Та зустріч могла бути і виграшною. Отож, у домашній грі розраховуватимемо лише на три очки.

25.07.2007Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 25.07.2007p. 
На головну сторінку