Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1166 від 18.04.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО

Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО

Від партнера Рівненської громади – Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО) – одержали повідомлення про збільшення ґрантового фінансування для впровадження проєкту «Енерго­ефективність в громадських будівлях та вуличного освітлення м. Рівне».

Відтепер, загальна сума ґранту складає 4 млн 696 тис. євро.

За ґрантові кошти планується утеплення комунальних закладів дошкільної освіти, оновлення вуличного освітлення на магістральних та другорядних вулицях Рівного. У планах проводити термоізоляцію фасадів будівель, заміну вікон, заміну вхідних дверей, термоізоляцію дахів. Окрім цього, заплановано встановлення сонячних фотоелектричних станцій на дахах будівель комунальних закладів охорони здоров’я, які потребують постійного електроживлення.

«Енергоефективність для нас у пріоритеті, тому ми раді співпраці з корпорацією НЕФКО, яка триває уже дев’ятий рік. В період війни ми не можемо проводити такі масштабні проєкти за бюджетні кошти, тому енергоощадні заходи за рахунок ґрантових коштів – це вагоме напрацювання», – зазначив cекретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян.

В результаті реалізації заходів проєкту зменшиться споживання теплової та електричної енергії. Це сприятиме значній економії коштів платників податків. До всього, цими заходами продовжуватиметься поступ громади щодо енергоефективності, економії ресурсів, осучаснення мереж та систем, що особливо актуально під час війни, коли ворог завдає атак по об’єктах енергетичної інфраструктури.

18.04.2024За повідомленням пресслужби



Рівне-Ракурс №10 від 18.04.2024p. 
На головну сторінку