Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №302 від 25.07.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фестивальні нотатки

Свято духовності та щирості

Лицедійство як засіб християнського просвітництва

Цього літа самодіяльні актори мають реальний шанс впасти в обійми мамони: призовий фонд міжнародного театрального фестивалю “Театр для душі”, що розпочався у суботу, 14 липня, і триватиме до понеділка, 23-го, склав дві тисячі доларів США. Втім, зірвати куш для учасників не самоціль, адже вони зібралися заради щирого прагнення проливати зі сцени промінчики істини.

[карты gps навигато?]

На сцені християнського молодіжного театру-студії “Сонях”, який, власне, ініціював проведення цього мистецького свята у Рівному, свою майстерність показують аматорські колективи з Києва, Чернівців, Дніпродзержинська. Самі ж господарі, студійці “Соняху”, підготували до конкурсу прем’єру - театралізовану притчу про бездомних собак “Свора”.

У день відкриття фестивалю глядачі побачили виставу Московського драматичного театру “NotaBene” “Майстер і Маргарита” за однойменним романом Михайла Булгакова. Віртуозне володіння мистецтвом перевтілення дозволило маленькому колективу з п’ятьох акторів побудувати багатопланову драматичну композицію, насичену напруженими (а часом і перенапруженими) емоціями. Кільканадцять разів протягом двох годин з легкістю змінювати маски і костюми, а разом із ними - повністю змінювати вік, зовнішність і характер відтворюваних персонажів роману, як це зробили Олександр Горшков (Воланд, професор Стравінський), Сергій Колешня (Майстер, Пілат, Берліоз), Філіпп Хасен (Іван Безродний, Левій Матвій) - це, погодьтеся, вищий пілотаж лицедійської майстерності, вартий тривалих і бурхливих оплесків, якими нагородили акторів вдячні рівненські глядачі.

За словами директора фестивалю, художнього керівника театру музики та драми “Левітікон” Савви СТАРКОВСЬКОГО (Москва), “театралізація та окультурення спільноти - головна мета заходу”. Московській гість також розповів, що у столиці Російської Федерації фестиваль збирає віруючих різних конфесій - католиків і лютеран, православних та євангелістів-п’ятидесятників тощо: адже справжнє, духовне мистецтво говорить зі сцени про Бога, не поділяючи людей за конфесійними ознаками. “Показати людям самих себе, відродити традицію християнських театральних фестивалів прагнуть учасники фестивального дійства”, - на цьому наголосив і директор фесту, режисер “Соняха” Михайло ЖУРАВЕЛЬ, а голова журі фестивалю завідувач кафедрою режисури Інституту мистецтв РДГУ Володимир БОГАТИРЬОВ підкреслив, що рівнянам дуже пощастило, бо в нашому місті відбувається свято сучасного театрального мистецтва, свято духовності та щирості.

25.07.2007Діана ОРЛОВА



Рівне-Ракурс №10 від 25.07.2007p. 
На головну сторінку