Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №302 від 25.07.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Cito!

Як у Новому Желудську

Сальмонельоз - гостра інфекційна хвороба, яка спричиняється сальмонелами - грамнегативними джгутиковими паличками, які є дуже рухливі та добре розмножуються у живильному середовищі. Довго (по кілька місяців) зберігаються в їжі, а в деяких її видах (молоці, м’ясних стравах, кондитерських виробах з кремом) здатні розмножуватися, не змінюючи зовнішнього вигляду та смаку продуктів.

[картридж струйныР]

“Воротами” зараження є переважно слизова оболонка тонкого кишківника, де сальмонели здатні до внутрішньоклітинного паразитування. Інфекція проникає у кров, а при септичній формі розвитку захворювання заноситься у різні органи, утворюючи вторинні гнійні вогнища та ушкодження. Найчастіше сальмонельоз протікає з переважним ураженням органів травлення (гастроентерити, коліти). Також може розвиватися зневоднювання організму та навіть інфекційно-токсичний шок. За словами головного позаштатного інфекціоніста Рівнещини Сергія ДОРОШЕНКА, у переважній більшості випадків хворі не дотримувалися санітарних норм при обробці та готуванні харчів. Причиною зараження може бути недостатня термічна обробка м’яса, молока, яєць. Також спільне оброблення сирих і готових продуктів, порушення умов та термінів їх збереження. І наостанок: симптоматика сальмонельозу має схожу картину з дизентерією, холерою та черевним тифом. Видужання ж визначається лише після дворазового бактеріологічного дослідження калу.
25.07.2007



Рівне-Ракурс №10 від 25.07.2007p. 
На головну сторінку