Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №211 від 27.10.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Напередодні свята

“Ми дуже твердо стоїмо на ногах”,

“Ми дуже твердо стоїмо на ногах”,

- переконаний начальник відділу Державної служби охорони в Рівненській області Олександр Бобровнік

29 жовтня Державна служба охорони при МВС України святкуватиме 53-ю річницю з дня створення. Багато змінилося за ці роки, чимало фахівців пройшло через службу, які своєю плідною працею з року в рік вносили свій вклад у структуру ДСО. Про досягнення відділу за поточний рік, про те цікаве й нове, що відбувається нині в службі охорони, і які перспективи очікують у недалекому майбутньому, ведемо розмову з начальником відділу Державної служби охорони в Рівненській області Олександром БОБРОВНІКОМ.

- Перш за все, варто зазначити, що Державна служба охорони - єдина в Україні централізована професійна охоронна структура, яка володіє правом надання замовникам озброєної охорони за угодою і надає повний комплекс охоронних послуг, - розповідає Олександр Геннадійович. - Службою здійснюється охорона об’єктів та майна всіх форм власності, супровід та охорона касирів з грошовими знаками та іншими матеріальними цінностями, перевозяться цінності Національного банку, забезпечується особиста безпека фізичних осіб, у тому числі іноземних громадян, охорона вантажів, монтаж охоронних та охоронно-пожежних систем, а також підготовка службових собак. В міліцію охорони також входить низка спеціальних підрозділів охороннців - міліцейський “Титан” і цивільні “Варта” й “Захист”. Крім цього, за бажанням замовника можуть створюватися й інші, в тому числі й комбіновані підрозділи для надання будь-яких охоронних послуг. Загалом, сфера діяльності ДСО поширюється на всі прошарки населення і соціальні групи: від пересічного громадянина, бізнесмена до великих державних підприємств. Коефіцієнт надійності служби становить 99,9 відсотка.

- Олександре Геннадійовичу, які досягнення Вашого відділу за цей рік?

- За цей час зроблено справді чимало. Нам удалося значно оновити автомобільний парк, відремонтувати майже всі приміщення; закуплена нова оргтехніка. Загалом, роботу відділу можна назвати бездоганною, адже вона створювалася роками, і схема роботи вже відпрацьована. А про її якість свідчить найкраща, з точки зору світових стандартів, підготовка висококваліфікованого персоналу, чисельність якого становить понад 1000 чоловік, його відмінне технічне оснащення і бездоганна дисципліна.

А невдовзі ми плануємо переходити до зовсім нової системи роботи відділу Державної служби охорони - голландської. Суть її полягає в тому, що пульт централізованого спостереження буде один на область, і всі виклики надходитимуть туди. Основна перевага цієї системи — суттєво збільшиться ефективність роботи ВДСО.

- Що є ключовим у роботі відділу?

- Звичайно, це люди, які в нас працюють. Адже саме завдяки їм наша структура функціонує безперебійно і ефективно. Час від часу ми проводимо навчально-тренувальні виїзди з метою підвищення рівня бойової підготовки наших працівників. Цим цілям служить і тренувальний полігон, де вони відшліфовують свої навички ведення бою. Проводиться й психологічна підготовка працівників. Саме тому в екстремальних ситуаціях наші міліціонери діють на високому професійному рівні.

- Мабуть, важко потрапити на роботу у відділ ДСО...

- Так, уже сьогодні конкурс дуже великий, а згодом, з переходом на нову систему роботи, відбір працівників буде ще більш жорсткий.

- Все ж, цікаво, яким має бути працівник ВДСО?

- Він повинен мати здорову голову, світлий розум і, звісно, бути фізично розвиненим. Багато важить і почуття обов’язку, дисциплінованість. Усе це, загалом, і є запорукою відмінної роботи нашої структури.

- Напередодні свята хочу подякувати людям за їхню службу, за те, що вони добросовісно виконують свою роботу. І хочу сказати: ми твердо стоїмо на ногах і все в нас буде чудово!

27.10.2005Спілкувалася Алла РОГАШКО

Редакція “РР” щиро вітає всіх працівників Державної служби охорони і її начальника – Олександра Бобровніка - з 53-ю річницею з дня створення, а також із професійним святом – Днем працівників охорони. Зичимо вам, шановні, міцного здоров’я, добробуту й любові в домівках, подальших успіхів у нелегкій, проте такій важливій справі, а також – якнайменше сигналів тривоги!



Рівне-Ракурс №10 від 27.10.2005p. 
На головну сторінку