Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №302 від 25.07.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Слово політика

Крок до відновлення справедливості

Крок до відновлення справедливості

Юрій ЛУЦЕНКО: “Зняття недоторканності стане тим каменем, який лавиною зрушить ситуацію в Україні”

“Насамперед хочу заявити, що найбільшою проблемою для України є те, що в нас забагато політиків, які дбають про себе, а не роблять закони для поліпшення життя простих українців”, - так на своїй нещодавній прес-конференції Юрій Луценко розпочав оголошення пріоритетів блоку “Наша Україна” - “Народна самооборона”.

[жк мониторы]

Блок, за його словами, і був задуманий як засіб змінити ситуацію. Мета його створення - зібрати в єдиний кулак патріотичні демократичні сили, спроможні на новий погляд і нові дії в нинішній непростій українській ситуації.

Завдяки діям Президента України покладено край політичній корупції і спробам узурпації влади. Країні потрібні зміни, країна отримала шанс. Луценко переконаний - час змін настав, люди проголосують за тих, хто здатен змінити підходи у політиці і економіці.

“Проффесіонали” обіцяли поліпшення нашого життя вже сьогодні, а натомість принесли ріст цін, тарифів, заморозили зарплати і пенсії, показавши цим, що довіряти їм не можна. Якщо два уряди Президента Віктора Ющенка справді чесно віддавали людям борги, в рази збільшували зарплати, пенсії, соціальні допомоги - значить в Україні є люди, які вміють це робити”.

Юрій Луценко чотири місяці провів у дорозі, зустрівся з сотнями тисяч людей, вислухав їх прагнення і побажання. Його відповідь на питання “Що робити?” прозвучала чітко і впевнено: “Потрібен хрестовий похід проти корупції і злочинності в Україні”. У “Нашої України” - “Народної самооборони” вже є план цього походу. Відміна депутатської недоторканності - перший крок.

За ним підуть інші - створення національного антикорупційного бюро, яке буде опікуватися кримінальним переслідуванням високопоставлених держслужбовців, переатестація суддівського корпусу з подальшим щорічним обранням суддів населенням відповідних територій, обов’язкове декларування доходів та видатків високопоставлених чиновників та членів їхніх сімей.

Блок “Наша Україна” - “Народна самооборона” не відкладає антикорупційний похід до післявиборчих часів. Найближчим часом розпочинається збір підписів за скасування депутатської недоторканності. “Зняття недоторканності стане тим каменем, який лавиною зрушить ситуацію в Україні”, - впевнений Юрій Луценко.

Вже тепер економічне зростання може забезпечити бюджет ресурсами для мінімальної заробітної плати у розмірі 500 гривень, доведення рівня середньої зарплати до 2100 гривень. Ми можемо за рік підняти принаймні на третину трудові пенсії, забезпечивши їх залежність від стажу роботи. У держави є можливість збільшити розмір допомоги при народженні першої дитини до 12 тисяч гривень, другої - до 25 тисяч. Наша програма абсолютно реальна, адже за попередніх три роки ми вдвічі збільшили середню зарплату, тож повинні й далі рухатися в напрямку, окресленому Президентом.

“При сьогоднішній економічній базі, при сьогоднішніх темпах відновлення економіки України, при величезних можливостях від проведення Євро-2012, що принесе нашій країні багатомільярдні інвестиції, ми впевнені, що це реальний план і над ним треба працювати.”

Юрій Луценко закликав уряд Януковича не заперечувати нещодавнє рішення Конституційного Суду щодо поновлення соціальних пільг, а шукати можливість виконати його.

Коментуючи небажання уряду виконувати діючі закони, Юрій Луценко нагадав про збільшення зовнішніх запозичень на 100 мільярдів гривень. За неповний рік кожен українець - від немовляти до старого - заборгував іноземним кредиторам по дві тисячі гривень. А де результат? А між тим, за оцінками міжнародних організацій, в корупційній сфері в Україні щороку обертаються десятки мільярдів гривень. Теперішні урядовці, прокурори і судді їх не бачать, а цих грошей було б достатньо для подолання бідності.

“Треба припинити панування корупції, яка сьогодні засіла у вищих ешелонах української влади. Джерела є. Формула давно відома: “Менше треба красти, тоді гроші з’являться в Україні”. Такий висновок робить перший номер “Нашої України” - “Народної самооборони”. З ним важко не погодитися.

Тому недаремно впродовж усієї прес-конференції Юрій Луценко знову і знову нагадував про головну вимогу своєї політичної сили - скасування депутатської недоторканності. “З цього кроку почнеться відновлення справедливості. З цього кроку почнеться реальна боротьба з бідністю. Тільки так ми примусимо політиків служити людям, а не ховатися за імунітетом. Принцип простий: закон для кожного - справедливість для всіх. Це ключовий напрямок нашої кампанії, який ми будемо проводити наполегливо і під час виборів, і особливо після того, коли наша сила зайде у Верховну Раду України”.

25.07.2007Дмитро РОМАНІВСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 25.07.2007p. 
На головну сторінку