Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №302 від 25.07.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Затяжний процес

Коли ж затвердять новий Податковий кодекс?

Це мали зробити ще на початку липня. Але, здається, нашим можновладцям не до цього. А проект нового Податкового кодексу дійсно вартий уваги, тому що містить дуже багато суттєвих змін та нововведень. Ці зміни торкнуться економічного діяльності всієї країни: і фізичних осіб, і підприємців.

[двигатель]

Погодьтеся, сьогодні система оподаткування, а точніше розміри встановлених українською державою податків, дивує увесь світ. Підприємцям ледь вдається досягти рівня високих прибутків. Звідси - і розвиток нелегального бізнесу, і тіньова економіка.

Проект досі знаходиться на стадії обговорення. Але цікаво, що багато рівненських підприємців навіть не бачили цього проекту, не говорячи вже про участь в обговоренні.

Роман КАШИНЧАР, керівник Рівненської обласної асоціації підприємців, розповідає: “Так, наша організація у співпраці з іншими брала участь в обговоренні проекту нового кодексу. Звичайно, податківці прислухалися до думки громади, розглядали зауваження та пропозиції. Але, якщо детально вивчити проект, у ньому і досі багато суперечностей”.

Щодо непоінформованості більшості підприємців, пан Кашинчар висловлює думку, що, з одного боку, це пов’язано з певним інформаційним вакуумом, з іншого - відсутність зацікавленості та, певною мірою, небажання ознайомитися з проектом. Це викликано звичайною недовірою підприємців - а чи дійсно його затвердять? Із сумнівом оцінює майбутнє нового податкового кодексу і сам керівник РОАП. Але держава потребує великомасштабних змін. І то негайно…

25.07.2007Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 25.07.2007p. 
На головну сторінку