Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №303 від 01.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Успіх

16-річна чемпіонка Європи з плавання серед юніорів Катерина Дікіджі з батьками

“Золотий” сюрприз із Бельгії

Рівненська школярка стала чемпіонкою Європи з плавання

Кольоровий телевізор вручив 16-річній Катерині Дікіджі, яка стала чемпіонкою Європи з плавання серед юніорів, міський голова Рівного Віктор Чайка.

[матричный принте?]

Зустріч Катерини, її батьків та тренера із урядовцями міста відбулася минулої п’ятниці в залі засідань міськвиконкому.

Юна рівнянка виборола днями перемогу на юніорському чемпіонаті Європи, що проходив у Бельгії в місті Антверпен - здобула дві золоті медалі. Спочатку Катерина була першою на дистанції 100 м вільним стилем, а потім - і на 50-метрівці. Катерина Дікіджі встановила нові юніорські рекорди України! Навчається спортсменка у загальноосвітній школі №28 обласного центру. Плаванням займається з шести років. У басейн завела дівчинку мама. Готував Катерину Дікіджі до змагань тренер Олег Шеремет, який незабаром отримає звання “Заслужений тренер України”.

Віктор Чайка подякував Катерині, її тренеру та батькам за значне досягнення у спортивному житті області і побажав не зупинятися на досягнутому. Тренер сподівається, що його вихованка зможе увійти до Національної олімпійської збірної для участі в Олімпіаді в Пекіні, яка відбудеться в 2008 році.

На Рівненщині є чотири спортивні дитячі юнацькі школи, де готують спортсменів із плавання - у Березному, Кузнецовську та дві в Рівному. В області є одинадцять басейнів. Цього не достатньо для популяризації цього виду спорту на Рівненщині. Попри те, наші земляки постійно прославляють область своїми перемогами. До речі, кілька років тому бронзу на юніорському чемпіонаті Європи виграла Ольга Дмитрук.

Директор СДЮШОР з плавання Петро ПЕТРИШИН:

- Катерина зробила подвиг. Адже ніхто не прогнозував такого результату: відразу дві золоті медалі! У нашої спортсменки - велике майбутнє. Сподіваюся, такі ж перспективи області у цьому виді спорту і в інших здібних дітей. Зокрема, сьогодні гарні результати у плаванні показує рівнянка Надія Гуменюк. До слова, Рівненщина готує регулярно не менше двох майстрів спорту з плавання на рік.

01.08.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 01.08.2007p. 
На головну сторінку