Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №303 від 01.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ловці кайфу

Мрія наркомана причаїлася… в кукурудзі

Мрія наркомана причаїлася… в кукурудзі

У селі Барашівка Радивилівського району знайшли величезну плантацію одурманюючої речовини

Мешканець Радивилівщини, 45-річний Сергій, зовсім страх втратив перед правосуддям - засіяв 40 сотих (!) коноплею на околиці села, обгородивши її кукурудзою. Ось-ось вже мав збирати врожай, але не встиг, хтось із односельчан зателефонував у міліцію і “здав” Сергія. Чоловік втратив тисячі доларів, підозрюваному загрожує позбавлення волі…

[многофункциональ]

Працівники Радивилівського райвідділу міліції після анонімного повідомлення про коноплище, негайно виїхали на місце за вказаними координатами. Конопля у кукурудзяному “будиночку” сягала зросту людини. Хитромудрий селянин, маскуючи свій темний бізнес, засіяв поле наступним чином: три рядки кукурудзи, один - конопель.

Зі слів начальника Радивилівського райвідділу УМВС Віталія ЧУБАЄВСЬКОГО, правоохоронці майже відразу вийшли на власника плантації Сергія - як не дивно, гарного сім’янина та господаря, який турботливо дбав про свою дружину та двох діток. І хоча чоловік не мав постійного заробітку, проживав доволі заможно…

Коли ж до підозрюваного завітали працівники міліції, пред’явивши йому звинувачення у вирощуванні та розповсюдженні наркотичних речовин, він був надзвичайно збентежений. Однак від щирого серця зізнався у скоєному. А ще Сергій сьогодні завзято переконує правоохоронців у тому, що вирощував коноплю виключно для власних потреб. Цікаво - яких? Як відомо, колись із цієї рослини виготовляли прядиво, а з насіння видобували олію. На Поліссі варили молоко з додаванням насіння конопель - напій мав заспокійливу дію, давав можливість відійти від стресу. Однак, якщо ще макову плантацію можна спихнути на “начинку для пиріжків”, то коноплю…

“Залетів” чоловік, нічого не скажеш. Як стверджують експерти, аби підозрюваному все-таки вдалося збути наркотик на «чорному» ринку, безбідне існування йому було б забезпечене. Сьогодні вирішується питання про арешт чоловіка та конфіскацію його приватного майна. За частиною другою статті 310-ої КК України порушили кримінальну справу. За незаконний посів та вирощування коноплі у кількості більше, ніж 500 рослин, Сергієві загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Про це повідомила інспектор ЦГЗ УМВСУ в області Олена КУЗЬМЕНКО. Оскільки Радивилівський район межує із трьома областями - Львівською, Тернопільською і Волинською, зараз тривають міжрегіональні оперативно-розшукові заходи із виявлення каналів збуту гашишу.

Як правило, цю наркотичну речовину полюбляє студентство та молодь. Подейкують, що в Рівному цигарку з маріхуаною можна купити від 8 до 12 гривень - звичайно не в цигаркових кіосках.

Для цигарок найчастіше подрібнюють та перемелюють цвіт та листки коноплі, на яких накопичується смола. Для сушки, зазвичай, використовують рослину жіночої статі. Основною наркотичною речовиною, що міститься у марихуані, є тетрагідроканабінол.

За розповсюдження наркотиків передбачено до 12 років ув’язнення, за зберігання - до 5 років позбавлення волі, за зберігання в особливо великих розмірах - до 8 років.

01.08.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 01.08.2007p. 
На головну сторінку