Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №211 від 27.10.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Повернення вкладів

Радянськими боргами успішно розраховуються за комунальні послуги

Як виявилося, процес списання комунальних боргів триває успішно. Однак часу в громадян лишається для цього все менше. Розрахуватися за комунальні послуги втраченими вкладами Ощадбанку СРСР жителі області мають право до кінця року. Такий термін встановлено постановою Кабінету Міністрів №664 від 29 липня 2005 року.

Схема, коли держава нібито повертає гроші вкладникам і вони погашають свої борги перед ЖЕКами, рівнянам до вподоби. Про це свідчить статистика, згідно з якою громадянам області було видано 20 504 чеки на суму 11 мільйонів 712 тисяч гривень.

Як повідомила завідувач сектору депозитів та компенсаційних виплат Рівненського обласного управління Ощадного банку Любов Гуменюк, прогнозується, що до кінця року до операційних кас Ощадбанку звернеться ще понад чотирнадцять тисяч чоловік.

У Рівненській області, порівняно з іншими регіонами, можна сказати, що громадян, які погасили заборгованість перед комунальниками, значно менше, оскільки й боргів у населення тут також небагато. Як результат, зауважила пані Гуменюк, на сьогодні банківські відділення не штурмуються бабусями-пенсіонерками, та й операційні вікна комунальних установ в облозі не опинилися.

Часу залишилося обмаль, а власників знецінених вкладів, в яких були борги за комунальні послуги на початок 2004 року, вистачає. Тож громадянам, які й досі не зорієнтувалися, не зайвим було б ще раз нагадати механізм погашення заборгованості.

Передусім, власник вкладу повинен звернутися до ЖКП або іншої структури, що надає комунальні послуги, і безкоштовно отримати там довідку про суму несплат. Далі необхідно у відділенні Ощадбанку обміняти цю довідку на чек і віднести його знову до експлуатаційної контори. А потім спокійно чекати середини листопада, коли в одну мить відбудеться грандіозне переміщення віртуального капіталу через механізми взаємозаліку.

27.10.2005Олександр ДЖИГИРЕЙ



Рівне-Ракурс №10 від 27.10.2005p. 
На головну сторінку