Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №303 від 01.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Політична акція

Скільки коштує народу недоторканність депутатів?

Скільки коштує народу недоторканність депутатів?

Пенсія депутата у 30 разів вища за середню пенсію українця!

24 липня виборчий Блок “Наша Україна - Народна Самооборона” розпочав кампанію збирання підписів громадян за скасування депутатської недоторканності у Верховній Раді наступного скликання. З цієї нагоди у понеділок, 30 липня, відбулась прес-конференція керівника Рівненського обласного виборчого штабу Блоку “Наша Україна - Народна Самооборона” Віктора МАТЧУКА.

[лазерный принтер]

Під час прес-конференції Віктор Матчук заявив, що акція зі збирання підписів громадян України на підтримку ліквідації депутатської недоторканності, ініційована Блоком “Наша Україна - Народна Самооборона” - є прямим впливом на депутатів Верховної Ради. Подібні заходи, вважає пан Матчук, незважаючи на відсутність юридичних наслідків, повинні змінити абсурдну ситуацію, коли в країні існує поділ на простих громадян та “людей першого ґатунку”, які мають писані та неписані пільги. Ліквідація депутатської недоторканності зменшить відірваність народних обранців від простого народу та наблизить їх до норм звичайного людського життя: якщо закони для всіх однакові, то всі однаково мають відповідати за їх порушення!

Журналісти дізналися, що протягом перших днів акції тисячі громадян України поставили свої підписи за скасування депутатської недоторканності, яка покриває злочини проти народу у стінах найвищого представницького органу країни. “Акція, - запевнив керівник обласного виборчого штабу помаранчевого блоку, - це не піар, а спроба зробити механізм впливу людей на їх обранців”.

• За оцінками ЗМІ, на виборах-2006 за те, щоб стати народними депутатами, кандидати-бізнесмени виклали за місця у списках не менше 2,5 мільярда гривень. Усі ці кошти повернуті з кишені виборця у вигляді пільг, дотацій для депутатського бізнесу, “спрощеного” доступу до бюджету та гарантованого виграшу у тендерах на державні закупівлі.

• Щороку видатки на утримання парламенту зростають на 20-30 відсотків. Крім величезних депутатських зарплат (20-25 тисяч гривень), громадяни України змушені оплачувати численні пільги народних обранців: безкоштовні квартири, безкоштовну медицину, безкоштовний відпочинок в елітних санаторіях, службові автомобілі.

01.08.2007Олесь ДУБОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 01.08.2007p. 
На головну сторінку