Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №304 від 08.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Громадська підтримка

Головне - точка опори

Головне - точка опори

Переважна маса українців чомусь так обережно, з острахом, іноді з відвертою огидою, іноді з явним співчуттям ставиться до людей з певними фізичними вадами, а особливо - до дітей. Всім відома істина: діти, самі цього не розуміючи, - найжорстокіші створіння у світі. І дітлахам-інвалідам, хворим на церебральний параліч, дуже нелегко адаптуватися до життя у нашому суспільстві. Тим більше, що Рівненщина займає перше місце в державі за кількістю дітей, що мають ті чи інші фізичні вади. В самому Рівному проживає близько півтисячі таких діток. Головне ж у даному питанні - забезпечення не елементарних фізіологічних потреб, а психологічна підтримка.

Допомогти їм у цьому вирішили волонтери молодіжної громадської організації “Новий рівень”. Вони провели п’ятиденний наметовий табір “Точка опори” поблизу села Святе Здолбунівського району. Десять дітей, хворих на церебральний параліч із середньою важкістю захворювання, разом із двадцятьма здоровими однолітками на рівних умовах брали участь у всіх змаганнях, іграх, конкурсах. Усі вони активно займаються в Рівненському обласному центрі інвалідного спорту “Інваспорт”, талановиті спортсмени-легкоатлети, плавці. Основним завданням організаторів табору було поставити цих дітей на один щабель зі здоровими, адже воно так і є. Усі вони - учні загальноосвітніх шкіл, яких у таборі навчають спілкуватися і соціально адаптуватися у підлітковому суспільстві.

Про ідею проведення такого заходу розповідає Сергій ТЕРЕНТЬЄВ, президент РМГО “Новий рівень”: “Справа в тому, що держава надає путівки для оздоровлення тільки дуже важко хворим дітям. Але тут виникає ще одна проблема - батьки, не маючи змоги поїхати разом зі своєю дитиною, просто не хочуть відпускати її саму. А про такий нюанс держава не потурбувалася... Ось тому ми вирішили дати можливість усім хворим дітям відпочити і, разом з тим, провели ігровий тренінг”.

Головною перепоною в ході вирішення питання про наметовий табір стало, як завжди, фінансове забезпечення. Частину витрат взяла на себе євангелічна церква “Голгофа”, частину - 1300 гривень - члени МГО “Новий рівень” зібрали протягом двох днів.

І на цьому вони не зупиняться. З 13 серпня РМГО “Новий рівень” у рамках спецпроекту проводитиме тренінг для усіх бажаючих волонтерів. Основні акценти тренінгу - робота з дітьми з фізичними вадами, їх психологічний настрій, особливості ставлення до світу.

08.08.2007Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 08.08.2007p. 
На головну сторінку