Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №304 від 08.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Формула успіху

В’ячеслав ПУГАЙКО: “Будівельний бізнес, як автомобіль: сам котиться тільки вниз”

В’ячеслав ПУГАЙКО: “Будівельний бізнес, як автомобіль: сам котиться тільки вниз”

“Неймовірно складно вести будівництво в умовах нестабільних цін на матеріали та енергоносії”

У цьому директор Інвестиційно-будівельної компанії ТзОВ “Інвестжитлобуд”, депутат Рівненської обласної ради В’ячеслав Васильович ПУГАЙКО (на фото) переконався на власному досвіді. Про ці та інші проблеми - в діалозі відомого на Рівненщині та за її межами організатора будівельної справи з кореспондентом “Рівне-Ракурсу”.

“Будуємо не тільки в Рівному, а й у інших регіонах України”

- В’ячеславе Васильовичу, напередодні свого професійного свята будівельники традиційно підбивають попередні підсумки будівельного сезону, згадують минулорічні здобутки, намічають перспективи на майбутнє. Тож, напевне, не будемо зраджувати цій чудовій традиції…

- Минулий рік, як і поточний, був для нашого колективу досить напруженим. У 2006-му в нас були здані житловий будинок на Костромській, 7 та підземний перехід з торговими рядами, відомий рівнянам і гостям міста як підземний торговий центр “Центральний”. У 2007-му році ми здали житловий будинок (Соборна, 444) та першу чергу житлового будинку на Соборній, 63, де відкрився магазин “Антошка”. Крім того, наш колектив будує чотири п’ятиповерхові будинки по вулиці Костромській 7-А, 7-Б, 7-В та дев’ятиповерховий на Буковинській. Всі об’єкти важко назвати - їх багато, бо будуємо не тільки в Рівному та області, але й в інших регіонах України.

- Кажуть, щасливчиків більше, ніж талантів. Чи важко останнім працювати в будівництві?

- “Важко” - не те слово. Будівельний бізнес, як автомобіль: сам котиться тільки вниз. Неймовірно складно вести будівництво в умовах нестабільних цін на матеріали та енергоносії. Ви знаєте, що останнім часом одна з найгостріших проблем будіндустрії - неодноразове підвищення цін на будівельні матеріали (зокрема, на залізобетонні вироби й конструкції) та нафтопродукти, а також зростанння вартості будівельних робіт. У зв’язку з цим доводилося зупиняти будівництво і вести напружені переговори з інвесторами, щоб узгодити нові ціни. Оскільки сьогодні ціни більш-менш стабілізувалися, нам вдалося успішно завершити ці переговори і відновити в цьому році будівельні роботи на незакінчених об’єктах. Будівництво ведеться інтенсивно, тож маємо надію на здачу в четвертому кварталі будинків на Костромській, 7-В, 7-Б, закінчення загальнобудівельних робіт по спорудженню будинків на Костромській, 7-А та трьох будинків на Черняка. Це досить значний обсяг робіт, з яким, сподіваємося, справимося.

“Кваліфікований муляр може у нас заробити не менше, ніж закордоном”

- Зимовий період у будівельників, напевне, менш напружений, ніж весняно-літній?

- Як не дивно, але взимку ми мали великий обсяг роботи, а навесні, в найбільш гарячу пору, не стільки будували, скільки займалися узгодженням нових цін на будівельні роботи, тобто практично нормально почали працювати тільки з початку літа. Звичайно, в пік будівельного сезону збільшувати колектив на 30-40 відсотків є величезною проблемою: адже сьогодні і в Рівному, і в районах області ведеться інтенсивне будівництво. Якщо колись із робочою силою, з кваліфікованими спеціалістами не було ніяких проблем - просто треба було людям дати зарплату, і вони радо поверталися з різних заробітків із Росії чи інших країн, щоб із задоволенням працювати вдома, то зараз - через велику кількість новобудов у обласному центрі (це пересічний рівнянин може побачити і неозброєним оком) - виник дефіцит досвідчених будівельних кадрів, які вміють і хочуть працювати.

Ось таку маємо проблему, яку можна вирішити лише економічними методами: платимо людям аванси, регулярно виплачуємо заробітну плату, намагаємося морально і матеріально стимулювати їх до праці в нашому колективі. Сьогодні кваліфікований муляр може у нас заробити не менше, ніж закордоном.

- Якщо визнання породжує відчуття успіху, то що тоді допомагає завоювати авторитет на будівельному ринку?

- Запорука нашого успіху - замкнутий цикл виробництва. Ми здатні забезпечити власні потреби і потреби замовників практично своїми матеріалами: це і розчин, і залізобетонні вироби, і цегла-“сімдесятп’ятка”, і вікна… Зі всіма загальнобудівельними, електромонтажними та сантехнічними роботами справляються наші висококваліфіковані фахівці, які навіть у найбільш скрутні часи не покинули підприємство. Роботи з монтажу газових і водоканалізаційних систем виконують за угодами спеціалізовані підприємства-суміжники.

- Як Ви ставитеся до тендерного розподілу замовлень, що виконуються за бюджетні кошти?

- На цю тему не хочеться говорити, адже всім відомо, як проводяться тендери в нашому місті. Коли люди йшли до влади, вони говорили про чесні та прозорі тендери, проте, отримавши владу, почали і продовжують працювати, як і їх попередники. Я дуже добре пам’ятаю промови деяких місцевих політиків: мовляв, конкурси - анахронізм, який ми замінимо відкритою системою розподілу на тендерній основі. Наше підприємство три-чотири рази подавало заявки на участь у тендерах, але жодного разу в них не перемагало. Хоча наше підприємство давало більш привабливі пропозиції за інших і ми виступали виконавцями, а не посередниками. Також, на мою думку, повинні бути аукціони - це прозоро, тож не буде допущено закулісних домовленостей при визначенні їх переможців.

- Раніше було багато нарікань на Держбуд за те, що державні будівельні норми - ДБН - відставали від реального життя. Чи існує така невідповідність сьогодні?

- Ситуація кардинально змінилася: сьогодні ціни в державному і комерційному будівництві приблизно однакові і відповідають реальним затратам - 600-650 доларів за один квадратний метр житлової площі. У Рівненській області ДБН складає 3050 гривень.

“Ми відповідаємо перед нащадками за майбутній вигляд рідного міста”

- Чи відповідає викликам часу рівень містобудівної політики в обласному центрі?

- Рівне - парадоксальне місто: тут, незважаючи на древню історію, матеріальних історичних пам’яток, на жаль, збереглося дуже мало. Тому, зносячи в центрі міста старі будинки, які не мають архітектурної цінності, рівненські зодчі разом із будівельниками створюють новий цілісний архітектурний ансамбль. Звичайно, це покладає на всіх нас відповідальність перед нащадками за майбутній вигляд рідного міста, його неповторне обличчя в сузір’ї кращих міст України та Європи.

- Сьогодні чи найболючіша проблема для безквартирних сімей - житлова. На Вашому підприємстві вона в якійсь мірі вирішується?

- У нас квартири не отримують, а заробляють. Ми сприяємо в цьому найбільш кваліфікованим робітникам, допомагаємо таким людям будуватися і технікою, і будівельними матеріалами.

- Які виношуєте задуми на найближче майбутнє?

- Плануємо викуповувати земельні ділянки у власність, щоб потім, помінявши їх призначення, будувати на них житло.

- На завершення розмови дозвольте від імені читачів “Рівне-Ракурсу” щиро привітати Вас і Ваш колектив із професійним святом - Днем будівельника і побажати Вам нових успіхів.

- Дякую. Користуючись нагодою, хочу побажати колективу компанії “Інвестжитлобуд”, нашим партнерам і колегам, рівненським представництвам Приватбанку, Ощадбанку та Банку Надра - всього найкращого: здоров’я, успіхів у праці, родинної злагоди, достатку та всіх гараздів. Зі святом Вас, шановні колеги й друзі!

08.08.2007Спілкувався Олександр ОЛЬХОВИК


Переглядів: 1330

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13778)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13505)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (840)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (88)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (69)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"