Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №304 від 08.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ах, вернісаж!..

Що там лікар “нахімічив”?

“Барви рідного краю” - так назвав нову виставку своїх робіт київський живописець Віктор СЕМЕНЯК. З ними мешканці обласного центру можуть познайомитися у Першій Рівненській мистецькій галереї “Зуза”. І справді, полотна майстра ввібрали у себе все багатство колориту рідних Карпатських гір.

Талант до малювання проявився у майбутнього майстра вже в найніжнішому віці: коли Віті було лише п’ять років, він переміг у Всеукраїнському телевізійному конкурсі дитячого малюнку “Катрусин кінозал”. Навчаючись у загальноосвітній школі, водночас закінчив школу мистецтв у смт Гвіздець. Утім, коли настав час обирати професію, вирішив, що буде лікарем, і поступив у Коломийське медичне училище. А після військової служби - до Одеського медичного інституту. Згодом отримав ще одну професію - біохіміка.

Та потяг до живопису ані на мить не полишав нашого лікаря, і в 2001 році Віктор шліфує майстерність у студії живопису Володимира Тітуленка. Допитливість і схильність до експерименту залучають лікаря Семеняка до дослідницької роботи з новітніми художніми матеріалами та участі у технологічних майстер-класах спільно з компанією “Роса”.

Чудові, насичені світлом і кольором соковиті натюрморти, барвисті українські пейзажі і експресійні портрети побачать відвідувачі експозиції у галереї “Зуза”.

08.08.2007Ірина МЕРЕЖКО



Рівне-Ракурс №10 від 08.08.2007p. 
На головну сторінку