Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №304 від 08.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футбол

7:0, хто більше?

7:0, хто більше?

З напрочуд дивним та рідкісним рахунком завершився поєдинок другого туру чемпіонату України з футболу у групі “А” другої ліги між командами “Оболонь-2” та “Верес”. На жаль, результат гри для рівнян - більш, ніж невтішний - 0:7.

“Оболонь-2” (Київ) - “Верес” (Рівне) - 7:0 (5:0)

Судді: Ю. Павлюченко, А. Ганжелюк, А. Дудчик, Є. Петраков.

Голи: Будний (4, 32, 40), Мірошниченко (13, 23), Куценко (56), Вечтомов (85).

Попередження: Пластун (18), Заварін (29), Лук’янець (57), Комар (75) - Сидоров (55), Федорчук (64), Котюк (85).

Наприкінці минулого сезону друга команда київської “Оболоні” вже грала з “Вересом”. Тоді підопічні Івана Кованди легко перемогли столичних футболістів - 3:0. Голи у господарів забили Анатолій Коломієць, Сергій Вознюк та Олександр Любар. Прикметно, що усі м’ячі рівняни забили після розіграшу стандартних положень: двічі - після подачі кутового, одного разу - ударом зі штрафного. До того ж, В’ячеслав Голюк парирував удар Ігора Комара із одинадцятиметрової позначки.

І от, вже у другому турі нової першості доля знову звела недавніх суперників.

Відомо, що “пивовари” більш, ніж серйозно готувалися до двобою із рівнянами, навіть, розбирали тактичну гру “Вереса”, вивчаючи відеозапис матчу першого туру - “Динамо-3” - “Верес”. Що ж, “помста” киянам вдалася.

Футболісти “Вереса” змогли протримати свої ворота “на замку” лише чотири хвилини. А потім голи посипалися, ніби із рогу достатку. Рівнян приголомшив швидкий гол Будного, менш ніж за десять хвилин вони пропустили вдруге. Цього разу нашого голкіпера пробив Артем Мірошниченко - 0:2.

Гравці “Оболоні” продовжили штампувати голи з інтервалом у кожні десять хвилин. На двадцять третій хвилині знову відзначився Мірошниченко, згодом, на тридцять другій, знову забив Андрій Будний. На сороковій хвилині він же зробив хет-трік, довівши рахунок до непристойного - 5:0 - на користь киян.

У другому таймі морально розбитих та інертних футболістів Івана Кованди “добили” Валерій Куценко та Олександр Вечтомов.

Підсумковий рахунок гри - поразка рівнян - 0:7! Чи можна після цього розраховувати на п’яте місце у турнірній таблиці.

Чи справедливо це? Скоріш за все - так. У новому чемпіонаті команда не дорахувалася кількох гравців основи: Юрія Скорохода, Максима Лисенка, Сергія Вознюка, натомість поповнилася команда лише кількома молодими та необстріляними футболістами, які ще зовсім не готові до матчів такого рівня. Крім того, два виїзні програші із різницею м’ячів - 1:9 - наслідок відсутності передсезонних тренувальних зборів клубу.

З думкою автора погодився і капітан ФК “Верес” Анатолій КОЛОМІЄЦЬ:

- Зараз ми лише виходимо на той рівень фізичної підготовки, який гравці інших команд здобували упродовж міжсезоння, тому протистояти суперникам на рівних практично неможливо. До того ж, футболістам “Оболоні” добряче пощастило з реалізацією гольових моментів, а ми свої нагоди розтринькали. Спробуємо забути ту ганебну поразку і чотирнадцятого серпня, у першій домашній грі з “Нафтовиком” розпочнемо сезон заново. Відступати нам нікуди, тож націлюватимемося лише на перемогу.

08.08.2007Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 08.08.2007p. 
На головну сторінку