Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №304 від 08.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Незабаром вибори

Черг на майбутніх виборах не буде!

Про це заявив Віктор МАТЧУК, голова Рівненської облдержадміністрації. За його словами, головна проблема цьогорічних виборів пов’язана з “недолугими правилами оформлення документів про виїзд закордон”.

Знаючи про бюрократичні перешкоди, що постійно виникають при обігу важливих документів, не дивиною стане, коли людина на виборчій дільниці не матиме можливості проголосувати: адже в наявності не буде відповідного документу про в’їзд із закордону. Без якогось папірця присутній тут же громадянин не зможе віддати свій голос. Парадокс...

Існує ще одна проблема. За законом приміщення для виборчої дільниці повинно бути не менше 50 квадратних метрів. Тоді як в окремих селах приміщень такого розміру взагалі не існує. Тому пан Матчук зазначив, що для п’яти виборчих дільниць зроблені винятки, виходячи з наявних умов певного населеного пункту. На інших трьох дільницях виявлені недоліки усуваються, аби потім не можна було оскаржити результати голосування на цих дільницях.

Віктор Матчук запевнив, що діяльність робочих груп, які здійснюють вибіркові перевірки списків виборців, дасть можливість хоча б частково контролювати ситуацію з реєстром рівненських виборців. Скриньок, за словами голови, теж вдосталь.

Тим не менше, велика ймовірність того, що головною причиною проблем, які можуть виникнути у день виборів, стане скорочений термін їх підготовки. А коли в нас щось робилось не поспіхом?

08.08.2007Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 08.08.2007p. 
На головну сторінку