Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №211 від 27.10.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Міні-футбол

На місця кращих приходять перспективні

На місця кращих приходять перспективні

Два роки поспіль МФК “Рівне” зупиняється на порозі до вищої вітчизняної ліги з міні-футболу. Втім, причина тупцювання на місці, як твердить президент клубу Юрій Бідюк, має не спортивне, а фінансове підґрунтя. Проте, це аж ніяк не говорить, що МФК “Рівне” не ставить перед собою напередодні 15-чемпіонату України найвищих завдань. А на що саме розраховує клуб, розмова кореспондента “РР” з головним тренером команди Юрієм БАХОВСЬКИМ.

— Кажуть, як постелиш, так і спатимеш. Отож, наскільки ефективно команді вдалося провести підготовку до чемпіонату?

— Тренувальні збори, котрі в основному провели вдома, розпочали ще з липня. Проте, щоб набути ігрову практику, взяли участь у кількох турнірах. Так, доволі непогано виступили на представницьких змаганнях у Львові, в яких з десяти учасників — шість команд вищої ліги. Щоправда, поступилися з мінімальною різницею м’ячів івано-франківському “Урагану”, однак переконливо перемогли (7:2) п’яту команду України за підсумками минулого чемпіонату — донецьку “Київську Русь” і звели в нічию матч з львівським першоліговим “ПАУКом”. У середині вересня третій рік поспіль на День фізкультурника провели в Рівному міні-турнір за участю своїх суперників по чемпіонату — львівського “Кардинала” та київського “Уліса”, в якому вибороли почесний трофей. Нещодавно вісім гравців клубу виступили на світовому чемпіонаті серед поліцейських, де воротар МФК “Рівне” Сергій Щербаков визнаний кращим голкіпером першості, а Роман Волох претендував на звання кращого гравця турніру. Водночас, аби випробувати в ділі поповнення команди, в позаминулі вихідні подалися на змагання до Львова. В перший день, перемігши команду Ужгорода та львівський “Кардинал”, програли івано-франківському “Казіно”. У півфіналі з рахунком 4:3 обіграли “Галпідшипник”, проте в фіналі знову поступилися “Казіно” (4:7).

— Чи відбулися в міжсезоння зміни у складі МФК “Рівне”?

— На жаль, уже традиційно щороку через фінансові питання, а мова, власне, про мінімальне забезпечення потреб клубу, змушені розлучатися з провідними футболістами. Зрештою, вважаю, що просто не маємо морального права тримати хлопців, коли їм пропонують кращі умови. Тому й віддаємо їх у команди вищої ліги за чисто символічну ціну: комплект форми, 10 м’ячів тощо. Таким чином у цьому році відпустили у львівську “Енергію” Олександра Бондаря. Через стан здоров’я, як не прикро, поки що не зможе виступати в нинішньому сезоні найдосвідченіший гравець, капітан команди Сергій Щубак. Однак, на зміну лідерам приходять перспективні молоді футболісти. Так, за МФК “Рівне” в новому чемпіонаті заявили відразу вісім вихованців ДЮСШ, зокрема Павла Чемириза, Володимира Сондака, Богдана Савчука, Олександра Басіча, Ярослава Кравчука, Олександра Германа, Дмитра Жилтуна, Вадима Басюка. Щонайменше половина з них виступатиме в основному складі.

— Маючи за плечима перемогу в минулорічному чемпіонаті, які завдання ставите на нинішній?

— За сім років виступів у першій лізі ми лише в останні два виходили в плей-оф. А торік і справді виграли першу лігу, проте через фінансові питання ще не готові на рівних змагатися з колективами вищого дивізіону. Отож, не гоже опускатися нижче здобутих вершин.

“Просто не маємо морального права тримати хлопців, коли їм пропонують кращі умови. Тому й віддаємо їх у команди вищої ліги за чисто символічну ціну: комплект форми, 10 м’ячів тощо”

27.10.2005Василь БУСЬКО



Рівне-Ракурс №10 від 27.10.2005p. 
На головну сторінку