Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №305 від 16.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Господині на замітку

Як вибирати посуд

Як вибирати посуд

Кришталь Колись кришталь був ознакою добробуту. І хоча мода на нього пройшла, це не означає, що такий посуд потрібно викидати. Кришталеві вази на столі виглядають дуже ефектно. Недоліки: кришталеві салатники непрактичні через вагу - втримати їх однією рукою, кладучи салат в тарілку, дуже складно.

[ноутбуки lg]

Актуальні малюнки: прозоро-білі з бульбашками всередині.

Порцеляна

Найпрестижніший і найдорожчий посуд - звичайно, класичні сервізи з порцеляни. Порцелянові сервізи на столі - гламурна розкіш. Адже нічого більш стильного і водночас елегантного люди поки що не придумали. Саме такі сервізи є прикрасою і на президентських прийомах, і на сімейних вечерях.

Недоліки: посуд занадто тендітний. Якщо старанно не помити - з’являються жовті плями, які нічим не виводяться.

Актуальний орнамент: стриманий. Дрібненькі червоні та рожеві квіточки з білим візерунком, або блакитно-сірі квіти на білому тлі. Класичний кавовий сервіз - випуклий орнамент на білому посуді.

Скло

У моду стрімко входять кольорові скляні сервізи. Спочатку вони були скромного коричневого кольору, потім з’явилися сині, а пізніше - прозорі, як сльоза. Такий посуд додає застіллю витонченної демократичності, а ще може змінювати свій відтінок залежно від кольору скатертини.

Недоліки: прозорі тарілки, особливо сині, псують апетит.

Актуальний колір: ультрамарин.

Склокераміка

На відміну від звичайного скла, посуд стійкий до перепадів температур (витримує до 60 градусів), його можна мити в посудомийних машинах.

Недоліки: незважаючи на свою актуальність, цей посуд досить дешевий. У ресторанах, наприклад, вважається поганим тоном подавати їжу на таких тарілках.

Актуальні малюнки: прозоро-кольорові.

Кераміка

Керамічний посуд виглядає дуже переконливо, але в той же час - занадто просто. Тому ставити його на стіл варто на дачі або ж на стилізованій під сільські посиденьки вечері.

Недоліки: важкий, не можна мити гарячою водою, тому що руйнується емаль.

Актуальні кольори: жовтий, коричневий, рожевий.

Ударостійкий посуд

Мабуть, не варто говорити про практичність такого посуду - він просто вічний. Має дуже високу стійкість до ударів, подряпин, перепадів температур (до 130 градусів), гігієнічний завдяки гладкій поверхні.

Недоліки: ця практичність може вилізти вам боком - такий посуд дуже швидко набридає.

Актуальний орнамент: поєднання синього і зеленого, сірого і бежевого. Посередині тарілка завжди біла, малюнок, в основному геометричний, - вздовж краю.

Зверніть увагу

Навіть модний та дорогий посуд не зробить стіл дійсно стильним, якщо не будуть витримані правила сервірування. І річ не тільки в тому, що ніж повинен знаходитися справа, а виделка зліва. Стилісти рекомендують використовувати не більше трьох кольорів при сервіруванні посудом. Самі ж кольори та їх поєднання залежать від вигляду всього столу. Ні в якому разі не поєднуйте класичні срібні виделки та ножі з модним склокерамічним посудом, не ставте разом на стіл кольоровий посуд та кришталеві келихи.

16.08.2007



Рівне-Ракурс №10 від 16.08.2007p. 
На головну сторінку