Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №305 від 16.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Конференція

Православні прагнуть об’єднання

На Рівненщині з’явилася нова громадська організація - обласний осередок Всеукраїнського об’єднання “За Помісну Україну!”, члени якої закликають всіх православних віруючих об’єднатися у єдину в країні Помісну Українську Православну Церкву шляхом переговорів та перемир’я.

[монитор 17]

Минулої суботи в приміщенні МПК “Текстильник” відбулася перша конференція нової громади, на якій зібралися представники єпископату, духовенства та мирян, наукова і творча інтелігенція, представники районної і обласної влади, інших громадських організацій.

На зустрічі піднімалися питання щодо необхідності об’єднання українських церков, перших кроків, зроблених у цьому напрямку, перспективи та діяльність новоствореної організації.

Перший заступник голови РОО Всеукраїнського об’єднання “За помісну Україну” Микола ПАНАЩУК зокрема зазначив, що донедавна в Україні не було подібної організації, яка б щиро бажала об’єднання церков. До гуртування людей спонукала наявна сьогодні не вельми втішна картина взаємовідносин між єпархіями, де кожен тягне “владну ковдру” на себе.

- Якщо хоча б три єпархії об’єднаються в одну, ми попередимо розгортання розбрату між церквами. Єдина Помісна Церква має принести у православному житті українців гармонію, - каже пан Панащук і додає, що новостворена громадська організація надаватиме консультаційну допомогу всім, хто бажає влитися в її ряди і розділяє ідею об’єднаного українського православ’я.

Головою Рівненського обласного осередку громадської організації “За Помісну Україну” за рішенням членів колективних зборів було обрано Володимира СОЛОНЧУКА, головою правління організації - Івана КУР’ЯНІКА. На чолі громадської організації “За Помісну Україну” стоїть народний депутат Петро ЮЩЕНКО.

16.08.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 16.08.2007p. 
На головну сторінку