Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №305 від 16.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Сарненці протестують

Ми не хочемо помирати!

Ми не хочемо помирати!

Під таким гаслом пройшов мітинг протесту біля центрального входу адмінприміщення ВАТ “Сарненський завод мостових технологічних конструкцій”. Як заявляє ініціативна група, очолена місцевими представниками БЮТ, будівництво найпотужнішого на теренах СНД та Східної Європи цеху з термічної обробки цинком металевих конструкцій проводиться всупереч громадській думці та за відсутності жодних дозвільних документів, а наслідки введення його в дію чи не найнебезпечніші для екології міста.

[монитор philips]

Виникла дійсно конфліктна ситуація. З одного боку, цікаво те, що ще не було проведено ніякої екологічної експертизи, яка б підтверджувала такі заяви ініціативної групи. З іншої - відповідно до статті 18 Закону України №791а-XII від 27 лютого 1991 року “Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи”, справді на території міста Сарни та Сарненського району (а це III та IV зони радіаційного забруднення) заборонено будувати нові підприємства хімічного виробництва, які б здійснювали будь-які шкідливі викиди в навколишнє середовище. І “борці за чистоту” вимагають від прокуратури терміново вжити заходів, адже рішення виконкому Сарненської міської ради про дозвіл на розбудову цього виробництва порушує закон.

За словами Михайла Сулятицького, голови правління ВАТ “СЗМТК”, цех буде оснащено найновішими фільтровими засобами екологічної безпеки. Тим більше, нове підприємство дасть майже 400 нових робочих місць, середня зарплата працівника сягатиме двох тисяч гривень. Але, з другого боку, хто гарантує, що ці фільтри дійсно виконуватимуть свої функції? Громада й так налякана останніми подіями, пов’язаними з “фосфорною” аварією.

У цьому питанні просто необхідна незалежна екологічна експертиза, яку вимагають БЮТівці разом із місцевими жителями Сарн.

16.08.2007Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 16.08.2007p. 
На головну сторінку