Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №306 від 23.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Краса і здоров’я

Як побороти проблему сивого волосся

Як побороти проблему сивого волосся

Зовсім нещодавно я із жахом звернула увагу на той факт, що до тридцяти років почала сивіти. Так, так… Збираючись підфарбувати корені волосся, я знайшла декілька сивих. Ото вже проблема - так проблема!

[разъезд]

Але впадати у відчай не варто…

У принципі, якби мені було вже далеко за тридцять, то навряд чи я б так панікувала, але чомусь вважаю, що дуже вже рано зі мною відбуваються такі катаклізми.Чому це відбувається, якщо не брати до уваги матінку-природу?

Незалежно від віку, сивина обумовлена недостатнім утворенням меланоцитів (клітин пігменту) і появою численних пухирців повітря в корковій речовині волосся, що відбивають і посилюють білий колір сивого волосся. Згодом кількість меланіна безупинно зменшується, і в результаті зникає цілком.

Вік - є головною причиною закономірного так званого “старчеського” посивіння. Причин же, що викликають раннє посивіння, кілька десятків. Серед них: зловживання алкогольними напоями і кава, відсутність у харчуванні овочів або риби, вітамінна недостатність, хронічна перевтома, тривале перебування на сонці, розлади центральних і периферичних нервових систем, при важких і постійних переживаннях та нервових потрясіннях, а також спадковість. Посивіння в такому випадку може проявитися навіть до 20 років. Серйозна тривала хвороба також може спровокувати раннє посивіння волосся. Деякі фахівці вважають, що рано сивіють ті, хто в дорослому віці перехворіли певними вірусними захворюваннями - наприклад, цитомегаловірусом.

З чого ж варто починати?

1. Ні в якому разі не виривайте сиве волосся, позбутися їх цим методом все одно не вдасться, а от нашкодити можна, тому що, вирвавши одне волосся, найближчим часом ви майже цілком обростете сивиною.

2. Фарбування - найефективніший метод. Нещодавно в салонах з’явився спеціальний крем Poly Re-Nature Creme, що повертає сивому волоссю їхній натуральний колір. Крім того, в продажі з’явилися унікальні препарати, що зафарбовують тільки сиве волосся і залишають незмінним колір іншого волосся. Процедура фарбування займає усього п’ять хвилин і про сивину можна забути

на найближчі шість-вісім тижнів.

Із народних методів, доступних кожному, попереджає посивіння приймання по 1-3 ст. ложки 1 раз у день соку коренів петрушки (селери, пастернаку). Для профілактики і лікування сивого волосся рекомендують приймати усередину і зовнішньо втирати в корені сивого волосся сік плодів морелі, вишні, груши звичайної, лісової суниці, сизої ожини, капусти білокачанної, цибулі ріпчастої.

4. Серед лікарських препаратів у боротьбі з посивінням рекомендуються ті, що підвищують тонус організму - вітаміни А, С, Е, нікотинова кислота, рибофлавін, фоліева кислота, вітаміни групи В.

5. Відновити початковий колір волосся, повернути процес посивіння назад досить складно. Набагато простіше подбати про себе і красоту свого волосся заздалегідь. Повноцінне харчування з необхідною кількістю вітамінів, здоровий спосіб життя, уважне ставлення до свого організму - кращі помічники в профілактиці й уповільненні процесу посивіння.

А, з іншого боку, у кожному недоліку завжди можна знайти позитивну сторону. Хоча, це не просто. Головне - правильно обіграти ситуацію.

23.08.2007Олена КОНЧИЦЬ



Рівне-Ракурс №10 від 23.08.2007p. 
На головну сторінку