Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №306 від 23.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Планерний спорт

Назустріч сонцю

Назустріч сонцю

Чемпіонат України з планерного спорту у клубному класі завершився переконливим тріумфом рівненських спортсменів.

[привод cd rom]

Усі три місця на п’єдесталі змагань, що проходили з 3 по 17 серпня у смт Сутівки (Вінницька область), вибороли представники Рівненського авіаційно-спортивного клубу.

Перше місце у підсумковому заліку дісталося майстру спорту Олександру Нітковському, друге - Роману Талащуку (також майстру спорту). Замкнула трійку призерів Лідія Волощук, для якої чемпіонат запам’ятався ще й тим, що вона виконала норматив майстра спорту.

Четверту підсумкову позицію також виборов рівненський спортсмен - кандидат у майстри спорту Андрій Пилипчук.

Чемпіонат складався із трьох вправ, які відрізнялися дальністю та швидкістю польотів спортсменів по трикутному маршруту (від 100 до 300 кілометрів).

Як розповів начальник Рівненського авіаційно-спортивного клубу Юрій Лісіцин, усього у чемпіонаті взяли участь двадцять сім спортсменів - представників різних клубів зі всієї України. Проте, жоден з них не зміг скласти гідної конкуренції рівненським планеристам.

“Про клас нашого клубу свідчать не лише високі місця на чемпіонатах України, а й те, що рівненські майстри - постійні члени національної збірної, - розповідає Юрій Володимирович. - Зараз, наприклад, наш Микола Ковальчук у складі збірної України представляє честь держави на чемпіонаті Європи у французькому місті Іссоудун. Відмінні результати ми продемонстрували і на 55-му відкритому чемпіонаті України у відкритому та стандартному класі, що в червні цього року відбувся на рівненському аеродромі “Воронів”.

Планер - пілотований безмоторний “літак”. Піднімається у небо на буксирі у справжнього літака. Приблизно на висоті 600-700 метрів буксир від’єднують і планер розпочинає власний вільний політ. Головне завдання пілота - знайти у небі потік теплого повітря, що постійно підіймається від землі (найчастіше такі потоки трапляються під купчастими хмарками). Після набору висоти розпочинається політ за маршрутом. Довжина польоту майстрів спорту досягає двох тисяч кілометрів.

23.08.2007Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 23.08.2007p. 
На головну сторінку