Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №306 від 23.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Закордонні гості

Голова головної управи “Ліги українок Канади” Христина Бідюк з чоловіком, та Галина Винник, представниця організації, у підлітковому клубі “Вогник”

Хто ж допоможе, як не діаспора...

Минулої суботи до Рівного завітали гості з Канади. Представники громадської організації “Ліга українок Канади”, повертаючись із звітно-виборної конференції в Києві, вирішили побувати у місті, куди направляють значну матеріальну допомогу.

[процессор amd]

- Ось вже який рік “Ліга українських жінок” міста Рівного активно співпрацює з цією організацією”, - розповідає голова “Ліги” Наталія Колос. - Наша спільна робота розпочалася ще у 2005 році. У рамках проекту “Патріот” на базі підліткового клубу “Вогник” ми створили Молодіжний інформаційно-ресурсний центр. І основним матеріальним внеском у розвиток центру зі сторони канадських українок стало виділення коштів на закупівлю комп’ютерів. У рамках проведення акції “Увесь світ дітям” на його базі проводилося безкоштовне навчання дітей із малозабезпечених сімей.

Діти займалися за віковими групами, наймолодших відвідувати заняття приводили батьки. В окремі дні на цих же комп’ютерах займалися студенти з різних молодіжних організацій. Фактично молодь обласного центру мала безкоштовний доступ до глобальної мережі.

Під час відвідин Рівного канадську організацію представляли голова головної управи “Ліги українок Канади” Христина Бідюк (вона лише другий раз в Україні, але чудово володіє українською мовою, бо народилася в україномовній родині), голова та член управи міста Торонто Галина Винник та Наталія Попович (обидві виїхали з України у дорослому віці).

Перебуваючи у Рівному, приїжджі гості відвідали музей Уласа Самчука, Інститут дослідів Волині та виставку на честь визволителів УПА.

У свій час за кошти “Ліги українок Канади” було організовано поїздку учнів Технічного коледжу при Національному університеті водного господарства та природокористування в Гурби - одне з цікавих історичних місць Рівненщини.

На цей раз вони знову підтримали громадські заходи та акції грошовою допомогою. Обіцяли підтримку і надалі. Звісно, хто ж допоможе, як не діаспора...

23.08.2007



Рівне-Ракурс №10 від 23.08.2007p. 
На головну сторінку