Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №306 від 23.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Молодіжний зліт

Синевірські вечори

Українська молодь із різних куточків все активніше створює нові організації та спілкується між собою, співпрацює. Ці зв’язки -одна із запорук формування соціально небайдужої ланки суспільства, яка бере участь у розвитку та піднесенні держави.

[процессор athlon]

Ось знову представники молодіжних організацій із Криму, Євпаторії, Полтави, Ужгороду, Харкова та Рівного згуртувалися навколо плеса Синевиру. Загалом черговий табір на березі закарпатського озера зібрав 49 чоловік.

7 делегатів Рівного представляли одну з найактивніших у політичному житті країни молодіжну організацію “Фундація регіональних ініціатив”, а також учасників співдружніх з ними громадських утворень.

Ділиться враженнями одна з учасників табору, член ФРІ, Марія Демухаметова: “Неймовірно романтичну та дружню атмосферу створювали розставлені намети в 700 метрах від водної оази Закарпаття. Ми самі облаштовували табір, готували їсти та розважали один одного. Це варто було того, щоб залишити всі справи і провести літо з друзями із усієї України”.

Протягом чотирьох днів жителі табору проводили та слухали лекції, які були основною метою з’їзду молоді. Ці лекції торкалися питань історії розвитку молодіжного руху в Україні, участі молодіжних об’єднань у місцевому самоврядуванні свого міста, області. Фактично юнаки та дівчата обмінювались досвідом роботи з органами влади, соціальними проектами, які створювались на благо малозабезпечених сімей та занедбаних дітей.

До слова, облаштування Всеукраїнського молодіжного табору співпало з місцевим закарпатським фестивалем “На Синевір трембіти кличуть!” Крім ужгородських колективів, виступали такі відомі виконавці української пісні, як дует “Ярославна” та Павло Дворський. За словами рівненських мешканців табору, на Закарпатті як ніде українська культура та традиції зберегли свою неповторність та духовність.

А от що цікаво: дорогу і частково харчування оплачували самі молоді делегати. Адже ініціатори таких зустрічей нерідко наштовхуються на відсутність грошей у місцевих та державному бюджетах. Але ж, як каже Маша, хочеться частіше зустрічатися, вчитися, спілкуватися з різними людьми, небайдужими до долі нашої країни.

У нинішній кризовій політичній ситуації українська молодь зберегла розуміння та дружність. У кожного з учасників різні політичні погляди, та всі вони прагнуть одного - щоб хтось замислився над майбутнім України, як і вони.

23.08.2007Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 23.08.2007p. 
На головну сторінку