Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №306 від 23.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Хто-хто в цій хатинці живе?

По чім “куточок” для студента?

По чім “куточок” для студента?

У Рівному продовжується квартирний бум

Розпочався він із середини серпня і традиційно триватиме до середини вересня: в обласний центр з’їхалися студенти на навчання. За яку плату сьогодні можна винайняти житло? Чи легко знайти відносно комфортабельний “куточок” в обласному центрі? Про це дізнавалася кореспондент “Рівне-Ракурсу”.

[профессиональные]

Беру до рук свіженьку газету оголошень “Об’ява”, знаходжу рубрику “Квартири та кімнати. ЗДАЮ”. Телефоную. У більшості випадків орендодавці повідомляють, що кімната-квартира вже здана, хоча на годиннику - лише одинадцята ранку (з часу появи на прилавку газети з оголошеннями пройшло небагато часу).

Однак таки вдається додзвонитися до кількох орендодавців, де є реальні шанси винайняти помешкання. Ціни, м’яко кажучи, шокували! На вулиці Чорновола панянка просила в місяць 300 гривень за ліжко-місце в кімнаті на двох чоловік. Пан, який здає в оренду кімнату на вулиці Міцкевича, бажав отримувати 180 гривень плати з людини за кімнату, розраховану на трьох студентів. Чи не забагато хочуть шановні орендодавці?..

Про ситуацію на ринку нерухомості обласного центру, а саме оренду житла, розповідає приватний підприємець, керівник агентства нерухомості “Веста” Світлана ЧЕРНОМИЗА.

- Сьогодні в Рівному середня місячна плата за оренду кімнати - 150-200 гривень з людини. В кімнаті пропонують сумісне проживання двом орендарям. Тобто, в загальному ціна на оренду житла з початком навчального року суттєво не зросла. Винятком є хіба-що ті райони міста, де квартири розміщені неподалік навчальних закладів. Там власники помешкань принципово піднімають плату за житло, бо є попит. За меншу місячну плату можна винайняти житло у промислових районах міста (вул. Білій, Млинівській тощо). Загалом орендна плата ще суттєво залежить від умов та зручностей.

Щодо квартир, то власники нині неохоче здають їх в оренду студентам, адже останні нерідко перетворюють їх у гуртожитки, на них часто жаліються сусіди. За словами пані Світлани сьогодні в Рівному однокімнатну квартиру можна винайняти в середньому за 140 доларів на місяць.

Така ось ситуація з орендою житла в Рівному. Як показує практика, у другій половині вересня ажіотаж на квартири падає. Однак, орендодавці нікуди не зникнуть. Тому, хто не зможе знайти собі помешкання в “спекотний період”, може це спокійно зробити пізніше.

До речі

Сьогодні у Рівному можна купити однокімнатну квартиру від 30 до 55 тисяч у.о. Ціни на нерухомість майже такі, як у Європі. Не спадають, бо є попит. За словами приватного підприємця, керівника агентства нерухомості “Веста” Світлани Черномиза, стрибок цін на нерухомість розпочався з вересня 2001 року (не виключено, що це пов’язано із трагедію в США, коли терористи підірвали два хмарочоси). Відтоді ціна на житло поступово з кожним роком невпинно зростає.

23.08.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 23.08.2007p. 
На головну сторінку