Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №306 від 23.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Незабаром вибори

Яких проблем очікувати в день волевиявлення?..

За останні три роки дорога до виборчих дільниць стала рідною для громадян України. Вони вже звикли до відсутності своїх прізвищ у виборчих списках, до нескінчених черг та інших виборчих казусів. Чи вдасться цього разу уникнути таких проблем?

[охрана]

Віктор МАТЧУК, голова Рівненської облдержадміністрації, ще раз запевнив, що черг, на його думку, на виборчих дільницях не повинно бути: адже виборчі бюлетені цього року набагато коротші, що не змусить громадян довго затримуватися у кабінках під час волевиявлення. Тим паче, пан Матчук має надію, що до виборів вдасться ліквідувати проблеми зі списками, які створювали “пробки” на виборчих дільницях у минулому. На його думку, “для цього дуже важливим є проведення комплексу навчальних робіт для працівників виборчих дільниць”.

За словами Олексія ГОРЕЦЬКОГО, голови правління Рівненської обласної громадської організації Комітету виборців України, певні труднощі під час виборів будуть пов’язані з помилками у списках виборців, спрощеними процедурами голосування на дому та з оформленням виборців, які виїжджають закордон за три дні до виборів.

Відомо також, що на Рівненщині вже створено 7 окружних комісій, до складу яких увійшло по 18 представників з усіх політичних партій і блоків, що мають свої фракції у Верховній раді. Час роботи дільниць у день виборів – з сьомої години ранку до двадцять другої вечора.

Віктор Матчук і Олексій Горецький наголошують рівнянам: щоб уникнути казусних та небажаних ситуацій, слід обов’язково перевірити наявність свого прізвища у виборчих списках. І головне - проголосувати. Адже кожен невикористаний бюлетень, як висловився пан Матчук, може стати засобом політичних маніпуляцій.

23.08.2007Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 23.08.2007p. 
На головну сторінку