Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №306 від 23.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Політичні рейтинги

БЮТ наздоганяє Партію регіонів

Коли кажуть про лідерів парламентської гонки, то зазвичай розташовують їх у такому порядку: Партія Регіонів, Блок Юлії Тимошенко, НУНС, КПУ. Проте ситуація змінюється. Якщо раніше результати всіх соціологічних опитувань демонстрували , що ПР для опонентів - недосяжний лідер, то зараз перспективи регіоналів не такі оптимістичні.

[перевод]

Про те, що Партія Регіонів здає свої позиції, свідчать як результати опитування, проведеного Інститутом політичних і соціологічних досліджень ім. Т. Г. Шевченко, так і підсумки багатьох інших досліджень, здійснених в останні тижні.

Так, реальні шанси пройти у Верховну Раду шостого скликання мають чотири політичні сили. За Партію Регіонів готові віддати свої голоси 27,6% респондентів, Блок Юлії Тимошенко підтримують 26,5%. “Наша Україна - Народна самооборона” має рейтинг в 11,1%, КПУ - 3,2%. В інших партій та блоків немає шансів потрапити до нової Верховної Ради - вони, згідно з даними опитувань, не долають трипроцентний бар’єр. Голоси людей, віддані за нерейтингові політичні сили, попросту пропадуть.

Але головна сенсація дослідження полягає в тому, що Партія Регіонів може втратити своє лідерське місце, з якого стартувала. За словами директора інституту Володимира Бондаренка, з початку року рейтинг регіоналів знизився на 6,5%. Розрив між Партією Регіонів і БЮТ зараз складає лише 1,1%. Якщо така тенденція збережеться, то БЮТ наздожене та випередить Партію Регіонів.

Падіння популярності Партії Регіонів Бондаренко пов’язує з невиконанням обіцянок, зокрема з “поліпшення життя вже сьогодні”. Дослідження також показали, що багатьом людям не сподобалися кількаразові поїздки прем’єр-міністра на лікування в Іспанію (мовляв, у себе в країні лікуватися не може) і до шаманів на Алтай, де він також лікував коліно.

23.08.2007



Рівне-Ракурс №10 від 23.08.2007p. 
На головну сторінку