Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №307 від 30.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Усім потрібна земля…

Дачники спірні питання вирішують кулаками?

У розпал літа люди тікають куди подалі від міста. Багато рівнян вирушають до своїх дач, де ховаються від спеки та задухи. Всім відомо, що більшість таких дачних масивів - це утворені ще за радянських часів садові товариства. Одне з найближчих до обласного центру - Новоукраїнське. І нині це товариство налічує 2954 члени, кожен з яких має земельну ділянку. Та останнім часом стали поширюватись чутки про виникнення конфлікту та непорозумінь серед членів товариства…

Минулої неділі в Рівненському міському палаці культури “Текстильник” відбулося засідання Новоукраїнського садового товариства. Хоча засіданням це навряд чи можна назвати, адже присутні (а їх було не більше 100 чоловік) не висиділи і 15 хвилин. Почалися з’ясування стосунків та запекла боротьба у прямому сенсі цього слова. Справа ледь не дійшла до бійки…У чому ж полягає розбрат серед дачників новоукраїнського масиву? Хто є його ініціатором та на чому він базується?

Кореспондент “РР” вирішила взяти коментар у теперішнього голови Новоукраїнського садового товариства Надії ЦАЛЬ.

“Сам конфлікт, - розповідає пані Надія, - бере початок ще у 2005 році. Саме тоді зі старого керівництва були зняті усі повноваження. В’ячеслав Поліщук, усунений голова садового товариства, назвав це рішення нелегітимним і подав відповідний позов до суду. Суд прийняв рішення якраз не на його користь. Я очолюю товариство з лютого цього року. За цей час паном Поліщуком була написана заява до прокуратури, в якій висувалися звинувачення щодо мене у ряді неправомірних дій, навіть про присвоєння майна. Ця справа не була взагалі розпочата через відсутність складу злочину, адже правоохоронні органи не виявили жодних підстав, якими підтверджувались слова колишнього голови товариства”.

Пані Цаль заявляє, що прихильники Поліщука спеціально зривають та саботують збори, щоб усі інші члени Новоукраїнського садового товариства не дізналися підсумків аудиторської перевірки, які компрометують колишнього голову, щоб не дати можливості новому голові звітувати про діяльність, здійснену протягом піврічного перебування на цій посаді.

Варто зазначити, що на сьогодні в товаристві вистачає проблем: і з вивозом сміття, і з транспортною та електричною мережами, упорядкуванням навколишньої території. Найважливіше питання - це власність на землю, яка б підтверджувалась відповідними документами. Адже отримати ділянку у дачному масиві садового товариства можна, написавши заяву і ставши його членом. Відповідно, при виході з товариства земельна ділянка втрачається. Багато юристів попереджає, що приватизація своєї ділянки захистить від різних махінацій щодо власності та користування землею. Та для більшості - це звичайна бюрократична тяганина з документами. Виникла гостра суперечка, яка потребує нагального вирішення…

За подальшим розгортанням цього конфлікту ми обов’язково повідомимо у наступних випусках газети: адже стало відомо, що його вже вивчають правоохоронні органи.

30.08.2007Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 30.08.2007p. 
На головну сторінку