Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №307 від 30.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Наша марка

ДП “Рівнехліб”: початок нового життя

на основі світової практики хлібопечення

На підприємстві “Рівнехліб”, що входить до складу одного з п’яти лідируючих вітчизняних виробників хліба - ВАТ “Концерн Хлібпром”, завершено першу чергу відбудови заводу, що знаходиться по вул. Тувинських Добровольців, 19.

“Ця подія фактично є початком нового життя другого заводу “Рівнехліб”, - прокоментував директор ДП “Рівнехліб” ВАТ “Концерн Хлібпром” Євген КОЗА. - Концерн перебудував його на 90 відсотків. Будівництво проводилося з урахуванням високих світових вимог щодо енергозбереження, екологічності та поліпшення умов праці на підприємстві. Цьому сприяла співпраця “Концерну Хлібпром” з Міжнародною фінансовою корпорацією, яка і відкрила доступ до світової практики хлібопечення. Завдяки тісній співпраці з міжнародним консультантом Грехемом Джонсом з Оксворду (Великобританія), який має 30-річний досвід роботи в хлібопекарській галузі, обрана якісно нова стратегія розвитку всього концерну, частиною якої є відбудова Рівненського заводу”.

Історично склалося, що завод спеціалізувався на виробництві чорного хліба. Тепер додаткове потужне обладнання по випічці білих сортів хліба суттєво розширить пропозицію всіх видів продукції на ринку. Адже підприємство оснащено новими сучасними тунельними лініями з виробництва пшеничної та житньої продукції, на яких випікатимуть круглий та овальний хліб і батони.

Розповідає директор управління будівництва та матеріально-технічного забезпечення ВАТ “Концерн Хлібпром” Павло ВИШНЕВСЬКИЙ: “Розраховуємо, що завдяки новому енергоефективному обладнанню затрати енергії, порівняно з першим заводом, скоротяться у 4-5 разів. До речі, це лише перша черга відбудови. Наступний етап - будівництво булочної ділянки та подальша автоматизація ліній із встановленням автоматичного нарізання та пакування продукції, що дозволить підприємству повніше задовольнити вимоги споживачів до хлібобулочної продукції”.

Вартість проекту склала понад 10 мільйонів гривень. Після запуску заводу підприємство має намір презентувати нову продукцію, тож незабаром споживачі отримають нагоду скуштувати перші хлібобулочні вироби нового заводу.

Довідка

ДП “Рівнехліб” - найстарше та найдосвідченіше підприємство концерну - засноване як хлібопекарня ще у 1894 році. Сьогодні його виробничу базу становлять два хлібозаводи, а асортимент нараховує 35 найменувань хлібобулочних та 25 видів кондитерських виробів. Серед інших підприємств галузі ДП “Рівнехліб” вирізняється традиційним способом виготовлення продукції. Особливо до смаку споживачам хліб “Подільський” та “Любительський”, “Пампушки селянські”, торти “Шоколадно-горіховий” та “Марго”.

30.08.2007



Рівне-Ракурс №10 від 30.08.2007p. 
На головну сторінку