Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №308 від 06.09.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Тест

Сміх розповість про вас все

Фахівці називають сміх соціальним феноменом, тому що він дозволяє швидко порозумітися із незнайомими людьми, залагодити конфліктні ситуації, розряджати обстановку. До того ж, саме сміх допоможе швидко розпізнати наміри людей.

Як правило, звук і тембр сміху визначаються голосними. Ступінь акцентування того чи іншого голосного звуку під час сміху дає важливу інформацію про емоції людини та її щирість.

Сміх “а”. Цей сміх звучить вікрито, сердечно, висловлюючи нічим не затьмарену радість. Так сміються люди, котрим просто весело і не потрібно нічого доводити ні собі, ні оточуючим. Цей сміх - найщиріший.

Сміх “є”. Цей сміх немов схований у роті і не призначений для оточуючих. Так сміється невпевнена у собі людина, яка в усьому сумнівається і нікому не довіряє.

Якщо ж сміх звучить більш твердо, ніби “е”, то в нього з’являється багатозначний підтекст, що зазвичай асоціюється із презирством.

Сміх “і”. Цей сміх може звучати щиро або удавано, кокетливо або по-дитячому наївно. Особливо часто його можна почути в жінок, які намагаються здаватися молодшими. Також такий сміх може вказувати на єхидність, іронію або удаваність.

Сміх “о”. Таким сміхом, зазвичай, демонструється подив або стан розслаблення. Часто в ньому виражається захисна реакція ображеної людини. Такий сміх ніби демонстративно заперечує ситуацію, яка склалася. До того ж він може виражати й упертість, протест або глузування: відтінок залежить від його гучності.

Сміх “у”. Так сміється той, хто намагається посмішкою зустріти небезпеку. Цей сміх виражає острах або переляк. Оскільки такий сміх може реалізовуватися тільки при випнутих вперед губах, то в його підтексті містяться елементи відштовхування, бажання зберегти дистанцію.

06.09.2007



Рівне-Ракурс №10 від 06.09.2007p. 
На головну сторінку