Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №310 від 20.09.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Важка музика

Тирани сваряться на репетиціях і записують нові пісні

Тирани сваряться на репетиціях і записують нові пісні

“Тиранія” представлятиме Рівненщину на рок-фестивалі “Metal Heаling”

Той корабель предвічної краси Несе мене вздовж голої землі, Де мертві села, спалені ліси, Голодні діти на пісній ріллі, Де смерть гарцює на лихім коні… (Із пісні “Тридцять три”)

“Тиранія” - відомий і єдиний гурт в області, який грає в стилі “готік-дум”. Основний склад гурту мешкає в Березному, за винятком флагмана та вокаліста “тиранів” - Богдана ТОРЧИЛА (Бодя), який щотижня кілька разів із Рівного їде в Березне на репетицію, що проходить у місцевому будинку культури. Попри труднощі, “Тиранія” продовжує дивувати своїх прихильників. Музиканти вже випустили демо-альбом “Передчуття”. Нещодавно записали дві нові пісні “Тридцять три” та “Вітри”. В розробці - п’ять пісень. Тепер музиканти готуються до міжнародного рок-фестивалю “Metal Heаling”, який пройде у Греції.

- Богдане, то що ж собою являє рівненсько-березнівський гурт “Тиранія”?

- “Тиранія” складається із шістьох музикантів. За вісім років склад музикантів постійно змінювався, але стиль виконання пісень лишається незмінним: граємо “дум”. Для нас це не просто музика, а стан душі. Пісні наші сумні, мінорні, подекуди депресивні, але не випромінюють агресії та зла…

- А як щодо тематики?..

- Різноманітна. Пріоритетні - історичні, патріотичні пісні, покладені на важку музику. Чимало пісень мають у своїй основі поезію західних та вітчизняних класиків - згадуємо у піснях про Льодове побоїще, Чорнобильську трагедію, одна із останніх пісень - про голодомор в Україні (пісня “Тридцять три”). Багато - складаємо самі.

- А в житті ви такі ж депресивні та сумні?

- Мабуть, тільки на сцені. У спілкування - відкриті, комунікабельні та веселі. Коли збираємося разом - то це цілий анекдот. Особливо на репетиціях весело.

Доки дійдемо до консенсусу, кілька разів посваримося не по-дитячому і стільки ж разів помиримося (сміється).

Пам’ятаю, якось Валік, наш авторитетний член гурту, ніяк не міг підібрати вірну ноту. Йому здавалося, що він грає правильно. Колегам довго доводилося переконувати його в зворотному. Словом, під час творчості всяке трапляється, але головне в роботі - безумовно, результат. Нині ми в пошуках “лейбла” - видавця, з яким можна підписати контракт для випуску альбому та промоції гурту.

- Які події в роковому житті очікуються незабаром?

- У жовтні плануємо організувати в обласному центрі, у районі Нового Двору, черговий рок-концерт за участю рівненських команд та відомих українських гуртів. Маємо бажання запросити “Тінь сонця”, “Conquest”, “Skinhate”.

Між іншим, гурт “Тиранія” отримав запрошення в Грецію на престижний фестиваль важкої музики “Metal Heаling”, куди також планують запросити команди світового рівня - такі як “Opeth”, “Paradise Cost”, “Cradle of filth”.

До речі, почути “Тиранію” найближчим часом можна буде 5-6 жовтня у львівському клубі “Романтик”, де проходитиме фестиваль тату й пірсингу.

ФОТО

Готік-дум - це стиль рок-музики, що еволюціонував з готики 80-х років та з дез-металу 90-х. У звучанні з’явилися акустичні гітари в поєднанні з важким драйвом гітар, а також інші інструменти, які надавали звучанню яскравості (клавіші, скрипки, віолончелі, флейти, сопілки тощо). Мелодійний жіночий вокал поєднався з чоловічим важким. “Особисто для мене готік-дум - це найбільш багатий стиль рокової музики”, - зазначив Богдан Торчило.

20.09.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 20.09.2007p. 
На головну сторінку