Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №310 від 20.09.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Консультація

Ігор Трофимчук: “Після картоплі на антицелюлітний масаж не йдуть...”

Ігор Трофимчук: “Після картоплі на антицелюлітний масаж не йдуть...”

Кожна людина бодай раз у житті побувала в кабінеті масажиста за призначенням лікаря або за власної ініціативи, щоб усунути надокучливий біль у шиї, поясниці, руках та ногах, допомогти хребту - опорі всього організму як слід тримати нашу масу тіла. Адже коли страждає хребет, то страждає і весь організм. Чи проходила курс масажу для вдосконалення своєї зовнішності, тобто за допомогою всіляких пахучих олійок та гелів долала підшкірний жир - целюліт. Останнє стосується саме жінок.

Чому людям подобаються масажні сеанси, коли, скільки й на які види масажу треба ходити чоловікам, жінкам і навіть дітям, - кореспондент “РР” розпитувала в Ігоря ТРОФИМЧУКА (на фото):

- Масаж - це сукупність прийомів механічної дії у вигляді тертя, натискування, вібрації тощо, які проводяться на тілі людини чи то руками, чи то якимись спеціалізованими апаратами. Масаж може бути загальним, місцевим, лікувальним. У свою чергу масаж лікувальний поділяється на, як мовиться, класичний - загальнооздоровчий, рефлекторний, сполучний, переостальний, точковий та багато інших.

- На масажній канапі всі розслабляються. Але не всі з першого разу, чому?

- Кожна людина по-різному реагує на масаж, буває, що й дрімають... Дотик передає в нервову систему імпульси, які й дозволяють розслабитися. З чималого досвіду роботи знаю, що масаж здатний глибоко змінити фізичний та психологічний стан людини. Професійний масаж знімає стрес, який є причиною багатьох хвороб. Масаж спочатку розслабляє, потім зменшує біль, навіть поліпшує роботу кишківника, циркуляцію крові та лімфи, що сприяє виведенню токсинів з організму. І взагалі, масаж знімає напруження та біль. Для цього існують різні техніки, у кожної з яких своя розслабляюча чи тонізуюча дія. А різні прийоми та методики, тобто сукупність різної дії масажу, мають різний вплив на організм людини. Приміром, легкі рухи розслабляють, інтенсивні - стимулюють циркуляцію крові та лімфи в організмі. Завдяки цьому клітини наповнюються киснем. Глибокі ж натискання долонею стимулюють м’язовий тонус, при якому виводяться токсини.

- З якими проблемами найчастіше рівняни йдуть до масажиста? І кого більше: жінок, чоловіків?

- Найчастіше звертаються пацієнти з проблемами опорно-рухового апарата, зокрема хребта. Ось після осінніх городніх робіт, коли різко збільшилося навантаження на хребет, бажаючих на масаж спини ого як збільшиться! У хребті міститься спинний мозок, що регулює діяльність усіх органів та систем людини. Крім того, доведено, що в ньому містяться вегетативні нервові вузли та центральний енергетичний канал. А з віком хребет, на жаль, втрачає свою гнучкість, еластичність міжхребцевих дисків, відтак і обмежуються його функції, що й позначається на всьому організмі. Тому під час масажу руками глибоко проробляється хребет і навколо нього: хребці, диски, м’язи тощо. Дев’яносто відсотків на масаж приходить саме жінок. Чоловіки ж ідуть, коли суворо призначить лікар або вже, як кажуть, коли припече. Мене взагалі непокоїть те, що люди про свою зовнішність турбуються значно більше, аніж про здоров’я. Особливо українські чоловіки...

Та й сколіозів - бокового викривлення хребта у наших дітей чимало, на жаль. У такому разі бажано пройти 10-15 процедур масажу.

Щодо жінок різного віку, то вони полюблять масаж із різними кремами та ароматичними олійками. Ароматичні олійки, які втираються в шкіру, мають терапевтичний ефект.

Звісно, є й азіатські види масажу, які можна запропонувати радше чоловікам. Приміром, для китайського масажу необхідно знати розташування меридіанів, саме ця техніка використовується при шиатцу. За годину людина повністю розслабляється. І наступного дня готова до якісної праці.

- Цікаво, а вам руки не болять від усіх цих щоденних натискувань? Крім того, ви своїх пацієнтів і не бачите, але вони, знаю, вас люблять не лишень за професіоналізм, але й за людяність та оптимізм, якого нам, зрячим українцям, украй бракує...

- Руки вже не болять. Так, я не бачу, натомість при втраті зору розвинулися такі додаткові функції, як дотик, слух та нюх. І свою роботу я люблю надзвичайно! А життя не таке уже й кепське, просто треба частіше думати про світле та про хороше.

Довідка “РР”

Ігор Трофимчук закінчив медичне училище - масажну школу Дунаєва на Кавказі (м. Кисловодськ) і вже вісімнадцять років займається масажем у Рівному. У цього славного непересічного чоловіка є віртуальна бібліотека з 29 тисяч різних книг. Він читає за системою Брайля та відвідує обласну бібліотеку у відділі для незрячих користувачів - “Інтернет-окуляр” і виховує доньку Марійку підліткового віку - ученицю Української гімназії.

20.09.2007Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 20.09.2007p. 
На головну сторінку