Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №311 від 27.09.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Корисна інформація

Все про шкіру

Шкіра - один з найдавніших матеріалів для створення одягу. Це натуральний матеріал з оброблених шкур тварин. У шкіряників існують свої секрети, як перетворити необроблені шкури на красиву шкіру, яка б зберігала всі свої натуральні властивості.

Кожна шкіра має власну типову будову і, залежно від способів обробки, може бути м’якою, оксамитовою, блискучою або ворсистою. Деякі види шкіри мають пігментні плями та капілярний малюнок. Звичайно при виготовленні одягу з шкіри використовується шкіра різних тварин. Цим пояснюється відмінність в її структурі (товщині, напрямі структурних ліній і т.д.). Різні ділянки обробленої шкіри використовуються для виготовлення верхнього одягу, рукавичок або сумок. Існує безліч способів обробки шкіри. Звідси і безліч її видів. Пориста м’яка шкіра, типу нубук, замша, велюр, дуже тонка шкіра рукавички - типу лайка, або лакована шкіра для виготовлення сумок і інших аксесуарів і, звичайно, хутряні дублянки - все це шкіра. І кожен її вид вимагає специфічного догляду.

Властивості шкіри

Шкіру назвали “подарунком природи” людині. Одяг, зроблений зі шкіри і замші, дозволяє підтримувати вентиляцію, поглинати і підтримувати вологість. Іншими словами, шкіра “дихає”. Мільйони повітряних крихітних осередків серед волокон забезпечують ізоляцію і вентиляцію шкіри влітку і комфорт взимку.

Властивості натуральної шкіри перевершують аналоги будь-яких штучних або синтетичних матеріалів.

Основні характеристики шкіри:

• Еластичність та міцність. Клаптики шкірки, не дивлячись на те, що відповідають індивідуальному розкрою, все ж таки зберігають форму, щоб забезпечити еластичність і міцність

• Довговічність. Шкіра чинить опір краплям, проколам, високій температурі, холоду та іншим діям настільки добре, що це використовується в багатьох важливих галузях, де інші матеріали зазнають невдачі.

•Комфорт. Шкіра “дихає”, дозволяє регулювати повітрообмін і вологість. Природний ізолятор, шкіра захищає проти крайнощів в температурі і вологості.

•Краса. Шкіра має широкий діапазон приємних структур і поверхонь. Також для неї властива величезна розмаїтість фінішних обробок і кольорів.

27.09.2007



Рівне-Ракурс №10 від 27.09.2007p. 
На головну сторінку