Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №311 від 27.09.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Усміхніться!

Дівчина без гальм

Дівчина без гальм

Є у мене кума Люба - якась трохи незвичайна людина, то на одні курси запишеться, то на інші, то один інститут закінчить, то в інший вступить... Ось яку історію вона мені розповіла.

Різні люди по-різному намагаються вийти за межі свого “Я”, позбутися маній. Є для цього різноманітні курси. У нас час від часу теж проходять семінари з назвою “Інсайд”. Там вчать людей боротися з комплексами. Після кожного заняття потрібно виконати певне практичне домашнє завдання. Кожен вигадує по-своєму: хтось, надівши костюм-трійку, сідає милостиню просити в центрі міста, хто з парашутом із тролейбуса стрибає і так далі.

Отож, на одному з занять слухачам запропонували таку вправу: знайдіть у юрбі людину, до якої вам підійти страшніше всього, та спробуйте з нею познайомитися.

Люба вирішила не відкладати виконання завдання в довгий ящик. Вийшовши з приміщення, відразу після закінчення заняття, вона стала шукати таку людину. Коли аж раптом в юрбі на зупинці Люба бачить, що, притулившись до ларка, стоїть моторошнуватий тип. Така собі суміш Кощія Безсмертного з Фредді Крюггером. Переборовши в собі звірячий страх перед цією людиною, вона підійшла до нього і говорить:

- Вибачте, будь ласка, що порушую вашу самотність, але мені дуже хочеться з вами познайомитися...

А він їй:

- У вас що, в божевільні - день відкритих дверей?!! Ти до мене вже третя підходиш!

Очевидно, невимушена розмова не вдалася.

* * *

А ось ще одна історія про Любу. Якось вона вирішила навчитися керувати автомобілем. І запитала мене, чи немає в мене знайомого інструктора. У нас на фірмі колись працював один водій, Василь, який зараз працює інструктором з водіння. Ось я їх і познайомив.

Одного разу, десь за рік потому, зустрів я його. Розговорилися. Тепер його історія про мою куму.

Десь на третьому занятті з водіння він помітив, що Люба ніколи сама не натискала на гальмо, якщо виникала така необхідність. Інструктору постійно доводилося гальмувати самому другою педаллю (є такі на машинах для навчання водінню). От, нарешті, набридло йому це, вирішив він більше на гальмо не натискати, нізащо...

Світлофор, вони їдуть на повній швидкості. Спереду на їхній смузі стоїть вантажівка. Люба не гальмує, він теж. Вантажівка все ближче. Вона не гальмує, він теж. У останню мить нерви в нього не витримують і він натискає з усієї сили на гальма. Їх нещасна “п’ятірка” зависає у декількох сантиметрах від вантажівки.

Василь (а він коли нервується, то трохи заїкається) запитує:

- Щ-щ-що ж ти... на г-г-гальмо не н-натискала?

На що дівчина дуже здивовано відповідає:

- А во-о-на раніше завжди с-а-а-ма гальмувала...

27.09.2007Антон СКВОРОНСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 27.09.2007p. 
На головну сторінку