Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №311 від 27.09.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Знай наших!

Юлія Тимошенко помірялася силою із Залізною леді

Юлія Тимошенко помірялася силою із Залізною леді

Днями лідер БЮТ зустрілася з найвідомішою жінкою світової політики минулого століття - колишнім прем’єр-міністром Великобританії Маргарет Тетчер.

Сама така зустріч є знаковою, адже Юлію Тимошенко неодноразово порівнювали саме з Маргарет Тетчер: настільки сильні та вольові жінки в політиці з’являються вкрай рідко, а тим паче на такому високому рівні. Тетчер, так само як і Тимошенко, очолювала уряд своєї країни. Щоправда, в англійських політиків-чоловіків, на відміну від українських, це жодних комплексів не викликало, що й дозволило Маргарет перебувати на посаді 11 років: із 1979-го по 1990-й. За цей час Британія перетворилася з країни із серйозними економічними проблемами на державу з надпотужною економікою та одним із найвищих рівнів життя у світі. Її модель наслідують та копіюють Тоні Блер, Гордон Браун і навіть новий президент Франції Ніколя Саркозі.

Залізною леді Маргарет Тетчер назвали за її твердість у дотриманні обраного курсу реформ: вона не боялася критики та складнощів, коли робила свою справу, виводячи країну з кризи. “Тетчер залишалася стійкою в нелегкі часи й долала супротив, коли інші вважали за краще залишатися осторонь”, - наголошує Юлія Тимошенко. За її словами, саме приклад Тетчер завжди надихав її в політичній діяльності.

На зустрічі відчувалося, що зустрілися дві споріднені душі, які розуміють одна одну з півслова. Маргарет Тетчер, у свою чергу, також відзначила міцність характеру молодшої колеги. А на згадку подарувала свою книжку “Мої роки на Даунінг-стріт”, яку підписала: “Юлії, яка боролася за свободу своєї країни так палко та віддано. Із захопленням - Маргарет Тетчер”. Тетчер також побажала успіху Тимошенко та її політичній силі на перевиборах і поділилася своїм виборчим досвідом. А наостанку, оцінюючи роль жінки в сучасній європейській політиці, лукаво посміхнулася й пожартувала: “Я завжди казала, що жінка має бути зверху”.

27.09.2007Іван МАДЕРА



Рівне-Ракурс №10 від 27.09.2007p. 
На головну сторінку